Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Καταγγελία του Συλλόγου Νοσηλευτών για Κυριακόπουλο

νοσοκομειο κεντικηΟ  Σύλλογος Νοσηλευτών (ΣΥ.ΝΟ. ) του νομού Αιτωλοακαρνανίας  κατήγγειλλε ως απαράδεκτη τη στάση του Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου Γιώργου Κυριακόπουλου αναφέροντας πως “χωρίς αρμοδιότητα αποφάσισε αυθαίρετα να αντικαταστήσει την διευθύντρια της Νοσηλευτικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Μεσολογγίου Αγγελική Ακριβόπουλου”.

Σύμφωνα με τον ΣΥ.ΝΟ. η ενέργεια του αναπληρωτή διοικητή Μεσολογγίου διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία της Νοσηλευτικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου αφού αρνείται να  εφαρμόσει απόφαση του διοικητή της 6ης Υ.Π.Ε,  ο οποίος τον καλεί να ανακαλέσει την αρχική του απόφαση, καθώς στερείται νομιμότητας.

Η καταγγελία του ΣΥ.ΝΟ.-ΕΣΥ Αιτωλοακαρνανίας που εστάλη στον υπουργό Υγείας Π.Κουρουμπλή και κοινοποιήθηκε σε Διοικητή 6ης ΥΠΕ, Διοικητή Νοσοκομείου Αγρινίου,ΠΑΣΥΝΟ –ΕΣΥ και  Μ.Μ.Ε Νομού Αιτωλ/νίας έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Χωρίς να παραγνωρίζουμε τον καθημερινό σας αγώνα για την βελτίωση των συνθηκών υγείας στην χώρα μας θα θέλαμε να καταχραστούμε για λίγο τον πολύτιμο χρόνο σας και να σας γνωστοποιήσουμε μια πρωτοφανή αυθαιρεσία που τις τελευταίες μέρες έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Με την υπ’ αριθ. 159/9-7-2015 απόφαση του ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου κος Γιώργος Κυριακόπουλος ανέθεσε προσωρινά καθήκοντα Διεύθυνσης Νοσηλευτικής υπηρεσίας σε νοσηλεύτρια του κλάδου ΠΕ με βαθμό Δ΄ (με εντεκάμισυ χρόνια υπηρεσίας) στην θέση της Αγγελικής Ακριβοπούλου του κλάδου ΤΕ με βαθμό Β΄ (και 31 χρόνια υπηρεσίας) χωρίς να συντρέχει κανένας ουσιαστικός λόγος ο οποίος θα δικαιολογούσε αυτή την αλλαγή.

Η εν λόγω απόφαση στερείται νομιμότητας για τους κάτωθι λόγους:

1. Η απόφαση του αναπληρωτή Διοικητή έρχεται σε αντίθεση με την αρχή της αξιοκρατίας και της χρηστής διοίκησης, στοιχεία που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας. Έχει επιλεγεί υπάλληλος σε θέση διευθυντή με λιγότερα τυπικά προσόντα έναντι ενός άλλου.

2. Αυθαίρετα έγινε ανάκληση μιας προηγούμενης απόφασης, που όριζε την κ. Ακριβοπούλου από το 2007 Διευθύντρια Νοσηλευτικής υπηρεσίας, χωρίς να συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος, από τον Αν. Διοικητή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου ο οποίος ουδεμία αρμοδιότητα είχε να προβεί σε κρίση Διευθυντών, καθόσον αυτό γίνεται από τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα της Περιφέρειας και κατόπιν εντολής του Υπουργείου.

3. Απουσιάζει παντελώς από την απόφαση η αιτιολογία που την προκάλεσε.

 4. Η απόφαση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον ισχύοντα νόμο της πολιτείας 4272/2014 (ΦΕΚ Α΄ 145/11-7-2014) αρθρ. 26 παρ. 2 ο οποίος αναφέρει ότι, για τις θέσεις ευθύνης των οργανικών μονάδων των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ  προβλέπεται να καταλαμβάνονται από υπαλλήλους ΠΕ και ΤΕ και ισχύει η διαζευκτική δυνατότητα επιλογής των προϊσταμένων αυτών.

5. Η απόφαση για την ανάθεση διεύθυνσης νοσηλευτικής υπηρεσίας στηρίχτηκε στην εισήγηση-παρέμβαση της διοικητικής υπηρεσίας γεγονός πρωτοφανές και αυθαίρετο μιας και οι ρόλοι των υπηρεσιών κάθε Νοσοκομείου (Ιατρικής, Νοσηλευτικής, Διοικητικής) είναι αυτοτελείς, ισότιμοι και ανεξάρτητοι.

 6. Η χρονική στιγμή που βγήκε η απόφαση 9-7-2015 (την μέρα ακριβώς που ψηφίζονταν το νομοσχέδιο ώστε εσείς προσωπικά να αποφασίζετε για την παύση ή την λήξη της θητείας των Διοικητών των Νοσοκομείων) υποσκάπτει το έργο σας και τη θέληση σας για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών στην υγεία.

7. Αγνοεί επιδεικτικά και δεν εφαρμόζει την απόφαση (21890-24/7/2015) του πολιτικού του προϊστάμενου, διοικητή της 6ης  Υ.Π.Ε η οποία του κοινοποιήθηκε και με την οποία του ζητείται να ανακάλεσε την αρχική του απόφαση.

Για τους παραπάνω προφανείς λόγους κ. Υπουργέ θα θέλαμε την παρέμβαση σας για την αποκατάσταση της κατάφορης αυτής αδικίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μπακέλας Ιωάννης

 geg-anaklisi-apofasis-kyriakopoulou-6hype geg-apofasi-kyriakopoulou1

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

 1. POL

  Όλοι το παίζουν αρμόδιοι , αναρμόδιοι αποφασίζουν, ξε – αποφασίζουν ερμηνεύουν τους Νόμους όπως αυτοί γουστάρουν , μπάχαλο πραγματικό και αυτοί οι κύριοι πληρώνονται για τις παράνομες υπηρεσίες που προσφέρουν σε αυτό που ονομάζουμε με μεγάλα φωτεινά γράμματα Δημόσια Υγεία.
  Ο Υπουργός Ακούει!!!!!!! ελέγχει ο αρμόδιος υπε-άρχης;;;;;;; για τις ένα σωρό παράνομες τελευταίες τοποθετήσεις και στο Γ.Ν. Αγρινίου σε επίπεδο Διοικητικών και Νοσηλευτικών τοποθετήσεων σε θέσεις προϊσταμένων;;
  Για τους παχυλούς μισθούς όλοι καλοί είναι από εκεί και πέρα δε μπα να γίνουν όλα στάχτη!!!!!!
  Κατά τα άλλα ΑΞΙΟΚΡΑΤΊΑ – ΔΙΑΦΆΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΧΙΆ ΛΌΓΙΑ.
  Ποιος δουλεύει ποιόν; Και οι συνδικαλιστές τις δεκάρας που δεν δουλεύουν ΠΟΤΕ άλλα δουλεύουν τους εργαζόμενους καλά θα κάνουν να εφαρμόσουν τα Νόμιμα για όλα αυτά που διαπράχθηκαν και διαπράττονται γιατί έχουν μερίδιο ευθύνης. Η ζωή δεν είναι μόνο καφέ στο συντριβάνι και μεροκάματο μηδέν εις βάρος των ΜΑΛΑΚΙΔΩΝ συναδέλφων που δουλεύουν νυχθημερόν σαν τους μαύρους χωρίς προσωπική και οικογενειακή ζωή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.