Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες για διακοπή ρεύματος από εργολάβο της Πάτρας

Καταγγελίες για διακοπή ρεύματος από εργολάβο της Πάτρας

Σήμερα το πρωί μέλη οργανώσεων και συλλογικοτήτων με κυρίαρχο στοιχείο την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών μοίρασαν στον (παρεμπιπτόντως κατάμεστο, παρά την κρίση…) πεζόδρομο της Ηλία Ηλιού, τη πλατεία και άλλα κεντρικά σημεία της πόλης ενημερωτικό υλικό που κάνει λόγο για πολλές διακοπές ρεύματος που ήδη έχουν γίνει σε ιδιώτες στη πόλη από εργολάβο που προέρχεται από τη Πάτρα, για προφανείς λόγους. Θυμίζουμε ότι ο σύνδεσμος εργοληπτών της περιοχής μας έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα πάρει μέρος σε ανάλογες ενέργειες.
Τα ενημερωτικά φυλλάδια που μοιράστηκαν κάνουν λόγο για περιπτώσεις κατά τις οποίες το ρεύμα έχει επανασυνδεθεί με πρωτοβουλία και ενέργειες μελών του Κινήματος Ενάντια στα Χαράτσια. Μάλιστα ξεκαθαρίζεται ότι αυτή πρακτική θα συνεχιστεί και ενάντια σε κάθε αντίδραση που θα επιδείξουν οι αρχές.
Η ΔΕΗ πάντως πρέπει σύντομα να βγάλει μια ανακοίνωση που να εξηγεί αν πρόκειται για διακοπές για τα χαράτσια ή αν αφορούν σε μακροχρόνιους κακοπληρωτές. Επίσης να εξηγήσει σαφώς για τι ποσά μιλάμε και για πόσους απλήρωτους μήνες γίνεται διακοπή αν αυτή δεν αφορά σε μη πληρωμή χαρατσιού. Τέλος αν λαμβάνει υπόψιν της τη οικονομική κατάσταση του πολίτη που του κόβεται το ρεύμα.
Εδώ πρέπει να γίνουν δυο απαραίτητες επισημάνσεις: Είναι γνωστό ότι σύμφωνα με πρόσφατη τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Βενιζέλος (πριν γίνει αρχηγός και αποσυρθεί για να διεκδικήσει τις εκλογές) ότι πληρώνουμε για το ρεύμα αν εκκρεμεί χαράτσι πάει σε αυτό και μένει απλήρωτο το ποσό που αντιστοιχεί στο ρεύμα.
Και είναι επίσης γνωστό, για όσους δεν το θυμούνται, ότι η ΔΕΗ στην περιοχή του Αγρινίου την εποχή των παχέων αγελάδων και πριν αρχίσει η κρίση, δηλαδή πριν 7,6 ή και 4 χρόνια, έκοβε το ρεύμα σε πελάτες της-αναγκαστικούς λόγω μονοπωλίου-ακόμη και αν χρωστούσαν κάποιο «έναντι». Αντίθετα στη Αθήνα, για παράδειγμα, αν άφηνες απλήρωτο λογαριασμό το ρεύμα κοβόταν σε εκκαθαριστικό λογαριασμό. Η πολιτική που ασκούνταν ήταν διαφορετική ανά περιοχή και ανά τοπική ηγεσία της υπηρεσίας, ήταν η επίσημη εξήγηση.
Η Κίνηση Ενάντια στα Χαράτσια πάντως έχει προγραμματίσει κινητοποίηση την Τρίτη 3 Απριλίου μπροστά στα κεντρικά της ΔΕΗ στη 1 το μεσημέρι προκειμένου να υπάρξει οργανωμένη διαμαρτυρία για όλα τα παραπάνω.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.