Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Καταδικάζουν την επιστράτευση των εκπαιδευτικών

Καταδικάζουν την επιστράτευση των εκπαιδευτικών

Μια σειρά από Σωματεία καταδικάζουν την απόφαση της κυβέρνησης να  προχωρήσει στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών και καλούν σε συμμετοχή στα σημερινά συλλαλητήρια. Διαβάστε χαρακτηριστικές ανακοινώσεις:

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Το Ε.Κ.Α. καταδικάζειστους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής την αυταρχική ενέργεια της συγκυβέρνησης να προχωρήσει στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών. Η ενέργεια αυτή έρχεται σε συνέχεια της επιστράτευσης των εργαζομένων στα μαζικά μέσα μεταφοράς  και στους λιμενεργάτες .
Έχει σα σκοπό να τρομοκρατήσει  και να εκβιάζει τους εργαζόμενους  συνολικά να μη σηκώνουν κεφάλι, να μην αντιδρούν στις πολιτικές συγκυβέρνησης – τρόικας – κεφαλαίου.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους  να κατέβουν στους δρόμους. Να μην περάσει η τρομοκρατία  και ο αυταρχισμός.

ΟΛΟΙ στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 13 Μάη  ώρα
7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

Το Δ.Σ.

ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓ/ΤΑ Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Η Διοίκηση του Σωματείου μας καλεί τους συναδέλφους οικοδόμους και τους εργαζόμενους  στο χώρο των κατασκευών  στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ  Δευτέρα 13 Μάη και ώρα 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.
Για να καταδικάσουμε την αυταρχική στάση της συγκυβέρνησης
( Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) που για μια ακόμη φορά απαντά με τρομοκρατικές ενέργειες στους αγώνες των εργαζομένων.
Αυτή τη φορά επιστρατεύει τους εκπαιδευτικούς. Θέλει τους εργαζόμενους να μην αντιδρούν , να μη διεκδικούν. Η εργατική τάξη συνολικά ( δημόσιος και ιδιωτικός τομέας ) πρέπει να δώσει απάντηση από κοινού με τ’ άλλα λαϊκά στρώματα στις πολιτικές που τους κάνουν τη ζωή τους κόλαση . Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δε θα περάσουν.
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «H Ένωση»

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες! Η κυβέρνηση προχώρησε στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών. Τώρα είναι η ώρα της αποφασιστικής απάντησης όλων των εργαζομένων, όλου του λαϊκού κινήματος.Η κυβέρνηση έφερε το πολυνομοσχέδιο, που παίρνει πίσω μια σειρά από δικαιώματα των εκπαιδευτικών, που δίνει άλλο ένα χαστούκι στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες της, δύο βδομάδες πριν τις εισαγωγικές εξετάσεις των μαθητών.Είναι πάγια τακτική των κυβερνήσεων να περνάνε όλα τα μέτρα σε περιόδους που θα μπορέσει να λειτουργήσει ο “κοινωνικός αυτοματισμός” ή σε “νεκρές” περιόδους (καλοκαίρι). Η τακτική είναι δεδομένη.

Η επιστράτευση είναι ακόμη ένα χαρτί των κυβερνήσεων απέναντι στους αγωνιζόμενους: Ναυτεργάτες, εργαζόμενους στο μετρό, αστικά λεωφορεία, τώρα καθηγητές. Δίκες για αγωνιζόμενους στη Χαλκιδική, στο Αιγίνιο, αγρότες, μαθητές. ΜΑΤ για συνταξιούχους, χαλυβουργούς, εργάτες. Η τακτική είναι δεδομένη.

Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η αντίδραση του λαού!

Η αγωνιστική απάντηση, η συσπείρωση των εργαζομένων στους Συλλόγους και τα Σωματεία, η κοινή με στόχους δράση, η δράση με μαζικούς όρους θα φέρει αποτελέσματα, θα αποτελέσει την απαρχή για ένα κίνημα που δεν θα βρίσκεται συνεχώς σε άμυνα, αλλά θα διεκδικήσει τα δικαιώματά του, θα διεκδικήσει την εξουσία του.

Το συνδικαλιστικό κίνημα χρειάζεται να οργανώσει την πάλη του, σε κοινή δράση με όλους τους εργαζόμενους, τους γονείς, τη νεολαία, προκειμένου να δοθεί απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια επιστράτευσης των εκπαιδευτικών. Να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους εκπαιδευτικούς και η καταδίκη στον κυβερνητικό αυταρχισμό.

Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την επιστράτευση.

Κανένας φόβος! Μπορούμε να σπάσουμε την τρομοκρατία με ενότητα, συσπείρωση κι αλληλεγγύη. Ένας κλάδος για όλους κι όλοι οι κλάδοι για έναν! Μόνο η μαζική, λαϊκή πάλη μπορεί να τσακίσει την κρατική καταστολή. Εδώ είναι η δύναμή μας, εδώ είναι και η ελπίδα μας! Μόνο με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να τους γονατίσουμε.

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας καταγγέλλει την τρικομματική  κυβέρνηση για την επιστράτευση των καθηγητών. Aναφέρει στην ανακοίνωσή του:
“Η ενέργεια αυτή  αποκαλύπτει τον αυταρχισμό της και την αντιδραστικότητα των αλλαγών που προσπαθεί να φέρει στην παιδεία. Δείχνει τι σημαίνει εκπαιδευτικός στο “νέο σχολείο” της αγοράς, της λεγόμενης αξιολόγησης, του υποσιτισμού, των ταξικών φραγμών. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει περίτρανα ότι κυβέρνηση και κεφάλαιο θέλουν δάσκαλο σκυφτό κι αμόρφωτο λαό. Δείχνει όμως επίσης, ότι το ζήτημα της παιδείας είναι ένα πρόβλημα που μόνο με τη συμμετοχή και τη συμπαράσταση όλων των λαϊκών στρωμάτων μπορεί να επιλυθεί.
Κανείς κλάδος εργαζομένων να μην μείνει μόνος του, να υψωθεί τείχος αλληλεγγύης.
Το Δ.Σ του συλλόγου μας καλεί όλα τα μέλη του να συμπαρασταθούν στους καθηγητές  παίρνοντας μέρος  στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα γίνουν στις κεντρικές πλατείες Μεσολογγίου και Αγρινίου τη Δευτέρα 13 Μάη στις 7μ.μ.”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Η επιστράτευση των καθηγητών από την κυβέρνηση ,πριν ακόμα αποφασιστεί η απεργία, αποκαλύπτει την αντιδραστικότητα των αλλαγών στην παιδεία καθώς και την προσπάθεια της να τελειώσει με κάθε τρόπο τον πραγματικό της εχθρό, το εργατικό ταξικό κίνημα .  Δεν είναι τυχαίο ότι  είναι η τρίτη επίταξη σε διάστημα λίγων μηνών. Σε λίγο όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα που δουλεύουν θα έχουν και   ένα «φύλλο πορείας»  στη τσέπη.

Δείχνει τι εννοούν με τον όρο  εκπαιδευτικός στο “νέο σχολείο” της αγοράς, της λεγόμενης αξιολόγησης, του υποσιτισμού, των ταξικών φραγμών.  Η κυβέρνηση  χρησιμοποιώντας τους μαθητές και τις οικογένειες τους με τον πιο αισχρό τρόπο σαν πρόσχημα, επιτίθεται ουσιαστικά στη παιδεία σαν κοινωνικό αγαθό.

Δείχνει όμως επίσης, ότι το ζήτημα της παιδείας  είναι λαϊκό πρόβλημα, είναι υπόθεση του λαού και της ταξικής πάλης η λύση του.
Ο δρόμος για ένα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, ένα σχολείο που θα δίνει πραγματική μόρφωση σε όλα τα παιδιά, που θα διδάσκει την ιστορική και επιστημονική αλήθεια είναι η ενιαία πάλη ενάντια στο σύνολο αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής .
Ο αγώνας των εκπαιδευτικών πρέπει να γίνει αφορμή για την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος .
Η κυβέρνηση να πάρει δυναμική απάντηση από εργαζόμενους γονείς, μαθητές, και όλους τους άλλους κλάδους των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Για να σπάσει η άγρια καταστολή του μαύρου μετώπου της τρικομματικής κυβέρνησης ενάντια σε κάθε εργαζόμενο, σε όλους τους χώρους δουλειάς.
Να βρεθούμε όλοι στο δρόμο για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την εργασία και τη ζωή, αλλά και το δικαίωμα να παλεύουμε για όλα αυτά.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ                                   ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ
ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Ο «νόμος και η τάξη» των εκμεταλλευτών πρέπει να τσακιστεί από το δίκιο των εργατών και της κοινωνίας!

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

–               Να μην περάσει η τρομοκρατία.
–               Να αρθεί η επιστράτευση των εκπαιδευτικών.
–               Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.
Η τρικομματική κυβέρνηση προχώρησε τώρα στην επιστράτευση των καθηγητών. Χτυπούν όποιον κλάδο αγωνίζεται, όποιον σηκώνει κεφάλι, όπως προηγούμενα τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους στο μετρό κ.α.
Η επιστράτευση των καθηγητών αφορά συνολικά το εργατικό λαϊκό κίνημα, γιατί η παιδεία είναι υπόθεση πρώτα από όλα του λαού.
Οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην παιδεία, είναι κομμάτι της σφοδρής επίθεσης που δέχεται ο λαός μας και τα παιδιά του από την αστική τάξη. Η ενιαία πάλη ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής είναι και ο δρόμος για ένα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, ένα σχολείο που θα δίνει μόρφωση σε όλα τα παιδιά, που θα διδάσκει την ιστορική και επιστημονική αλήθεια.
Το Σωματείο μας καλεί στο Συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. τη Δευτέρα 13 Μάη και ώρα 7:00 μμ στην κεντρική πλατεία.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.