Τρίτη, 18 Μαΐου, 2021

Καταπατημένες εκτάσεις στη λίμνη Αμβρακία που γίνονται χωράφια!

Καταπατημένες εκτάσεις στη λίμνη Αμβρακία που γίνονται χωράφια!
ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΠΡΙΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ (Ο  ΔΡΟΜΟΣ ΗΤΑΝ Η ΑΣΠΡΗ ΓΡΑΜΜΗ)Tα τελευταία χρόνια η κατάσταση γύρω από τη λίμνη Αμβρακία στην Παπαδάτου (Δήμος Ξηρομέρου) έχει επιδεινωθεί. Οι καταπατήσεις έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα και πυκνώνουν τα κρούσματα αυθαίρετων καλλιεργειών.
Με την υποχώρηση των υδάτων, σημειώθηκε όργιο καταπατήσεων στις αποκαλυφθείσες εκτάσεις αυτές, οι οποίες κατά νόμον ανήκουν στο Δημόσιο και στις οποίες αυθαίρετα πληθώρα καλλιεργητών εγκατέστησαν αγροτικές καλλιέργειες.
Όπως επιβεβαιώνουν οι φωτογραφίες που απέστειλαν ευαισθητοποιημένοι για την προστασία του περιβάλλοντος, κάτοικοι της Παπαδάτου, που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους και οι οποίοι μας γράφουν:
«Έλεος πια με  τη λίμνη Αμβρακία. Πρόσβαση δεν υπάρχει από πουθενά, άλλος κάνει το ρέμα χωράφι και πλημμυρίζει ο τόπος, άλλος ρίχνει τον δρόμο στο άλλο ρέμα κι άλλος οργώνει καταπατώντας όλο το πέλαγος….
Σπείρτε  και  τα  νερά  φυτρώνουν  ρύζια….
Ούτε μάτια βλέπουνε, ούτε αυτιά ακούνε, εκεί στον Αστακό, στο δημαρχείο Ξηρομέρου….»!!!!…..
Να τονίσουμε ότι οι καταπατήσεις γύρω από τη λίμνη είναι παράνομες και πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά.
Οι τοπικές Αρχές, ο Δήμος Ξηρομέρου και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς και το ΥΠΕΚΑ πρέπει να συνεργαστούν και να επέμβουν άμεσα.
Είναι υποχρέωση τους να υπερασπιστούν μια «προστατευόμενη» (αλλά συνεχώς βιαζόμενη) περιοχή Natura, όπως είναι η λίμνη Αμβρακία.
ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΠΡΙΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ (Ο  ΔΡΟΜΟΣ ΗΤΑΝ Η ΑΣΠΡΗ ΓΡΑΜΜΗ)
ΛΙΜΝΗ ΑΜΒΡΑΚΙΑ: Πρώτη καταπάτηση πριν 3 χρόνια (ο  δρόμος ήταν η άσπρη γραμμή)
ΦΕΤΙΝΗ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ
ΛΙΜΝΗ ΑΜΒΡΑΚΙΑ: φετινή καταπάτηση!

xiromeronews.blogspot.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.