Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, 2020

Καταργούνται από φέτος τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας -Θα πληρώνουν όλοι

Καταργούνται από φέτος τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας -Θα πληρώνουν όλοι

ayto-708_0

Τον λόγο για τον οποίο θα καθυστερήσει η έκδοση των φετινών τελών κυκλοφορίας εξήγησε ο αναπληρωτής Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά FM ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει από φέτος σε αλλαγές και στόχος της είναι να πληρώσουν όλοι ακόμα και οι κάτοχοι υβριδικών, ηλεκτροκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων.

«Αυτό που εξετάζουμε είναι να επιβαρύνουμε μεγάλα και ακριβά με λίγο παραπάνω από το 0 ή το λίγο που είχανε», είπε ο κ. Αλεξιάδης ο οποίος συνέχισε λέγοντας ότι «τα μεγάλα και ακριβά θα επιβαρυνθούν, τα μεσαία δεν θα έχουν καμία αλλαγή, τα μικρά και τα φθηνά θα ελαφρυνθούν».

«Είχαμε δύο επιλογές ή να επαναλάβουμε την περσινή κατάσταση και να βγουν εύκολα τα τέλη κυκλοφορίας ή να καθυστερήσουμε την έκδοση των τελών γιατί πραγματικά πνιγόμαστε αυτές τις μέρες στο υπουργείο Οικονομικών. Θα καθυστερήσουμε να βγάλουμε τα τέλη κυκλοφορίας τα οποία ούτως ή άλλως θα πληρωθούνε πολύ αργότερα για να μπορέσουμε να τα κάνουμε πιο δίκαια. Αυτό το σενάριο επεξεργαζόμαστε αυτή τη στιγμή δηλαδή να μεταφέρουμε φορολογικό βάρος από φθηνά και μικρά σε μεγάλα και ακριβά», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και συνέχισε: «Μου ήρθε για παράδειγμα αυτοκίνητο 1.400 κυβικά που δεν είναι μεγάλο αλλά που κάνει 40.000 ευρώ το θεωρείται δίκαιο αυτό να μην πληρώσει 1 € τέλος κυκλοφορίας; Και να πληρώνει τέλος κυκλοφορίας ένα αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να είναι και 2.000 κυβικά αλλά κάνει λιγότερο αυτή τη στιγμή από 3.000-4.000 ευρώ;».

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη η οριστική απόφαση αναμένεται «την επόμενη, μεθεπόμενη εβδομάδα» ώστε τα τέλη να βγουν μέσα στον Νοέμβριο. Όπως είπε «μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν πληρωθεί σίγουρα».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.