Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Κατασκοπική δημοκρατία χωρίς εμπιστοσύνη

kataskop
Αν έχουμε καταλάβει καλά δεν υπάρχει μόνο η υποψία ότι η αστυνομία σάρωνε κάποιες περιοχές με τον υπερκοριό, όπως τα ευρύτερα Εξάρχεια ή οι Σκουριές, αλλά και ότι κάποια στιγμή θα μπορούσε να συνδέσει π.χ. την επίθεση στο σπίτι του Κεδίκογλου με κάποιο στέλεχος της Αριστεράς.
Από την άλλη σαν απάντηση στην “θεωρία της προβοκάτσιας” τις τελευταίες ώρες οι κυβερνητικοί διαρρέουν ότι έχουν στοιχεία ότι στις φυλακές υπάρχει συμβόλαιο θανάτου για Δένδια ή για Αθανασίου.Ότι κάποιος-μάλλον βαλκάνιος-μπορεί να πληρώθηκε δηλαδή για να σκοτώσει κάποιον από αυτούς τους δύο υπουργούς! Όλα τα παραπάνω, δε, αναλαμβάνουν ημέτερα ΜΜΕ να τα κάνουν διασπορά και να ετοιμάσουν τη μαγιά σε περίπτωση που έχουμε πάλι κάτι συγκλονιστικό ή κάποιο μεγάλο ατύχημα(πάλι)…
Έχει φανταστεί κανένας να δολοφονηθεί ο Δένδιας; Έχει σκεφτεί κανείς να έβγαινε ένα κατηγορητήριο και να έλεγε ότι μέλη του τάδε κόμματος θεωρούνται ότι έχουν φτιάξει ομάδα κρούσης που δρα σε περιοχές της χώρας; Και να πρόκειται για κάποιον σκοπό που δεν είναι ευθέως ενάντια σε ανθρώπους σαν της ακροδεξιάς, αλλά σκοπός στη συνείδηση αρκετών αγαθός;
Δε συζητάω ότι σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα όλα αυτά τα κατασκοπικά είναι αδιανόητα. Εδώ θεωρούνται κάτι φυσιολογικό ειδικά από τη στιγμή που τα λεφτά δεν είναι αβέρτα όπως παλιότερα.
Τι είναι όλο αυτό; Έλλειμμα δημοκρατίας; Κάτι πιο βαθύ σαν αυτό που όλοι ζούμε κάθε μέρα.Έλλειμμα εμπιστοσύνης μεταξύ μας. Αυτό το δηλητήριο που βλέπουμε στα πάντα γύρω μας. Αν κάποιος διαφέρει, αν κάποιος προκόβει, αν κάποιος ξεχωρίζει μόνο; Όχι και στα πολιτικά θέματα πια το ίδιο γίνεται, δεν υπάρχει πια εμπιστοσύνη από κανένα για κανέναν. Τα κόμματα αλλά και οι διάφορες ενώσεις ή οργανώσεις είναι κυρίως ομάδες που περισσότερο μισούν κάποιον ή κάτι και λιγότερο- ή καθόλου- έχουν κάτι να προτείνουν. Αλλά, ως γνωστόν, έτσι οι κοινωνίες δεν μπορούν να κάνουν τίποτε.Όχι μεγάλα πράγματα, ούτε καν τα βασικά. Μέχρι να κηρυχθεί κοινωνική ειρήνη και να υπάρξει κάποιος λόγος για να ξεχαστούν οι διαφορές για χάρη της κοινότητας-χώρας. Μόνο που αυτά στην Ελλάδα απομακρύνονται σαν εκδοχές παρά πλησιάζουν.
Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.