Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Η Πανδημοτικη Πρωτοβουλία επανέρχεται για την Επιτροπή Απογραφής

Η Πανδημοτικη Πρωτοβουλία επανέρχεται για την Επιτροπή Απογραφής

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

”Όσοι ζουν απομονωμένοι στην εγκλείστρα της συστημικής τοπικής τους εξουσίας δεν μπορούν να παραδίδουν μαθήματα συμμετοχής σε κανέναν.

Οι πράξεις τους και η στάση τους μέσα και έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου υποδεικνύουν πολύ καλά τα εργαλεία του συστήματος τους: Ελλιπής πληροφόρηση και ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων και των δημοτών για όσα τους αφορούν, πραξικοπηματικές λογικές και «ο φόβος» που «φυλάει τα έρμα».

Η ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για δεκαπέντε ολόκληρες μέρες (τότε που η Δημοτική αρχή μάζευε τα ταμεία από τους καταργημένους δήμους), δεν είχε κληθεί να στελεχώσει καμία Επιτροπή, αφού η απόφαση και η πρόσκληση στο μέλος της παράταξης μας, που συμμετείχε σ’ αυτή παραδόθηκε στις 18 Ιανουαρίου του 2011, δεκαπέντε ολόκληρες μέρες δηλαδή μετά την παράδοση – παραλαβή των ταμείων.

Το θράσος και η συκοφαντία μάλιστα της Δημοτικής Αρχής ξεπερνάει τα όρια της ανοχής μας.

Η Δημοτική Αρχή επέλεξε να κάνει μόνη της την Απογραφή και με την βοήθεια του κυβερνητικού παράγοντα της Αποκεντρωμένης περιφέρειας κ. Αποστολόπουλου το πέτυχε.

Στην απόφαση απόρριψης της ένστασης, την οποία και σας επισυνάπτουμε, και πιο συγκεκριμένα στις παραγράφους 7 και 8β αναφέρει αντίστοιχα  ότι:

  1. Η Δημοτική αρχή με το έγγραφο της με «αρ. πρωτ. 7590/11-2-2011 απέστειλε συμπληρωματικά δικαιολογητικά και πληροφορίες για την προσβαλλόμενη απόφαση και τη λειτουργία της Επιτροπής Απογραφής» (Παράγραφος 7) 
  2. Η απόφαση της συγκρότησης της Επιτροπής «απεστάλη με το ταχυδρομείο χωρίς απόδειξη στα οριζόμενα μέλη της Επιτροπής  Απογραφής, μεταξύ των οποίων και το μέλος της Επιτροπής κ. Κωνσταντίνο Καλαντζή» (Παράγραφος 8β).

Ζητάμε λοιπόν από τη Δημοτική Αρχή να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο του παραπάνω εγγράφου της με αρ. πρωτ. 7590/11-2-2011, έτσι ώστε όλοι να πληροφορηθούμε τις συμπληρωματικές δικαιολογίες της.

Σε ότι αφορά τα άλλα που αναφέρονται στην απάντηση τη Δημοτικής Αρχής, αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι η ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ είναι μια αυτοδιοικητική δύναμη, που πάντα θα συνδιαλέγεται με την κοινωνία, θα ενημερώνεται από αυτή και θα την ενημερώνει, θα σηκώνει θέματα που αφορούν τις συλλογικές θεσμικές συνιστώσες της, τις Κινήσεις των Πολιτών και τα δίκαια των δημοτών, χωρίς να προσδώσει ποτέ σε κανένα μέλος και καμιά συλλογικότητα αυτής της κοινωνίας την απαξιωτική έννοια «ΚΑΠΟΙΟΙ», όπως από συστημική έπαρση αποκαλεί η Δημοτική Αρχή επώνυμους συνδέσμους, που επώνυμα καταγγέλλουν, επώνυμα ενημερώνουν, αλλά ανώνυμα λοιδορούνται.

Αυτή την τακτική, στη  οποία είναι εθισμένη η Δημοτική Αρχή, εμείς δεν θα την αποδεχθούμε. Θα την καταγγείλουμε και θα καλέσουμε το σύνολο των Δημοτών να την αποδοκιμάσουν.

Όσο για τα περί «κρίσεων και συγκρίσεων», ας μην βιάζεται η μειοψηφία της διαχείρισης της τοπικής εξουσίας, γιατί η διαδρομή είναι δύσκολη και ανηφορική, «το κάρο φορτωμένο κι ο αγωγιάτης αγουροξυπνημένος», όπως λέει κι ο λαός μας.”

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.