Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

ΚΕΔΕ: Υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα τάσσονται οι δήμαρχοι της Ελλάδος

kedeΥπέρ του ΝΑΙ στη συνέχιση της διαπραγμάτευσης και κατά το δημοψηφίσματος τάχθηκε ομόφωνα η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, το συνδικαλιστικό όργανο της Αυτοδιοίκησης που συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως και εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Εκφράζοντας με κατηγορηματικό τρόπο  τη θέση ότι η Ελλάδα πρέπει να βρίσκεται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ότι ως αυτοδιοικητικοί πρέπει να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να διαφυλάξουν τη χώρα από το διχασμό που προκαλεί το δημοψήφισμα και να εργαστούν για την ενότητα της κοινωνίας.

Ο κ. Πατούλης έκανε έκκληση στην κυβέρνηση να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση λέγοντας χαρακτηριστικά “να καβαλήσει το αεροπλάνο ο πρωθυπουργός και να πάει να κάνει συμφωνία” και τόνισε πως, είτε υπερισχύσει η μία άποψή είτε η άλλη, οι εξελίξεις μετά το δημοψήφισμα θα είναι ραγδαίες.

Επισήμανε πως στην περίπτωση που υπερισχύσει το ΟΧΙ  οι επιπτώσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είναι καταλυτικές για τη λειτουργία της και είπε πως ενημέρωσε τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βούτση ότι οι Δήμοι κάτω από τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, άρχισαν να έχουν ήδη προβλήματα στη λειτουργία τους και ειδικότερα στην προμήθεια καυσίμων

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγο πριν την ψηφισθεί η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ η παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον δήμαρχο Αιγάλεω κ. Μπίρμπα, αποχώρησε.

Το ψήφισμα

ΝΑΙ στη συνέχιση της διαπραγμάτευσης, ΟΧΙ στο δημοψήφισμα

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος εκφράζει με ξεκάθαρο και κατηγορηματιό τρόπο ότι η θέση της χώρας μας είναι στην Ευρώπη.

Η θέση αυτή υπονομεύεται από την πόφαση της Κυβέρνησης να προκηρύξει για τις 5 Ιουνλίου δημοψήφισμα, με ένα “θολό” ερώτημα που αφ’ ενός δεν διασφαλίζει την έκφραση της πραγματικής δημοκρατικής βούλησης του λαού μας, αφ’ ετέρου θέτει σε κίνδυνο την παρουσία της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ.

Η αδυναμία της Κυβέρνησης να πετύχει μέχρι σήμερα συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους και η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, δημιουργεί ήδη πρωτόγνωρες για μια ευρωπαϊκή χώρα καταστάσεις.

Καταστάσεις όπως κλειστές τράπεζες, περιορισμοί στις αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ, “ουρές ντροπής” των συνταξιουχων που αδυνατούν να εισπράξουν τη σύνταξή τους, στα πρατήρια βενζίνης και τα σούπερ μάρκετ, περιορισμοί στις κινήσεις κεφαλαίων που δυναμιτίζουν κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα και οδηγούν στο κλείσιμο επιχειρήσεων, σε απολύσεις εργαζομένων και στην αύξηση της ανεργίας.

Η Αυτοδιοίκηση λέει ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΟΧΙ στο λαϊκισμό

Σε αυτήν την κρίσιμη για το μέλλον του τόπου μας συγκυρία, η Αυτοδιοίκηση δεν θα παρακολουθήσει αδρανής τις εξελίξεις. Για μας η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη και ο αποκλεισμός μας από τα ευρωπαϊκά κονδύλια θα είναι καταστροφική. Θα οδηγήσει:

– Στην απώλεια πόρων ύψους πολλών δισεκατομμυρίων από προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ και το ΣΕΣ μελλοντικά, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο κλπ.

– Στην κατάρρευση κρίσιμων δημοτικών και κοινωνικών δομών και υπρεσιών. Προγράμματα όπως το “Βοήθεια στο Σπίτι”, ή, η λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών, δεν θα μπορούν να συνεχιστούν.

– Στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας σε όλους του Δήμους που αφορούν εργαζομένους μας που απασχολούνται σε δομές και υπηρεσίε που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά προγράμματα.

– Στην αδυναμία εκτέλεσης σημαντικών έργων σε όλη τη χώρα σε όλους του Δήμους, όπως σχολεία, δρόμοι, πλατείες, αναπλάσεις κλπ.

– Στην ακύρωση κρίσιμων κοινωνικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στη φτωχοποίηση εκατομμυρίων Ελλήνων.

– Στην κατακόρυφη μείωση του αγροτικού εισοδήματος αφού πλέον οι Έλληνες αγρότες δεν θα έχουν πρόσβαση στα ευρωπαϊκά κονδύλια και τις αγροτικές επιδοτήσεις.

Σήμερα η Ευρώπη παραμένει, παρά τα όποια προβλήματά της, ο καλύτερος τρόπος για να ζει κάποιος. Αποτελεί μεγάλο ρίσκο για τη ζωή όλων μας, να αποφασίσουμε να βρεθούμε εκτός Ευρώπης. Αντίθετα, αν παραμείνουμε εντός Ευρώπης, θα έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε προς το καλύτερο, αυτά που σήμερα μας ενοχλούν.

Οφείλουμε λοιπόν να επιλέξουμε την ασφαλέστερη επιλογή, κι όχι ναπαίξουμε στα ζάρια το μέλλον της Πατρίδας μας.

Για τους παραπάνω λόγους, η Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού:

– Τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, γιατί η παραμονή μας στην Ευρώπη των αξιών και στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα αποτελεί την ασφαλέστερη για την Πατρίδα μας και τους πολίτες επιλογή.

– Τασσόμαστε κατά του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, όχι γιατί συμφωνούμε με τις προτάσεις των δανειστών, αλλά γιατί ισοδυναμεί με έξοδο της χώρας μας από την Ευρώπη.

– Τασσόμαστε υπέρ του ΝΑΙ γιατί σε διαφορετική περίπτωση, αν η χώρα μας βγει εκτός Ευρώπης, οι Δήμοι μας θα καταρρεύσουν και δεν θα είναι σε θέση ούτε να χρηματοδοτήσουν έργα, αλλά ούτε και να λειτουργήσουν κρίσιμες υηρεσίες που εξυπηρετούν τις ανάγκες εκατομμυρίων συμπολιτών μας σήμερα.

– Λέμε ΝΑΙ γιατί αυτό σημαίνει παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και παράλληλα την έναρξη μιας νέας διαπραγματευτικής προσπάθειας προς όφελος όλων των Ελλήνων.

 http://www.vimaonline.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.