Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, 2020

Κηρύσσει τρίωρες στάσεις εργασίας η Β’ ΕΛΜΕ

staseis-ergasias-tis-olme-se-sxoleia-opou-tha-ginei-anaplirosi-ylis-1-315x236Η Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας εκφράζει την αντίθεση της στην απόφαση αναπλήρωσης των ωρών διδασκαλίας που χάθηκαν λόγω καταλήψεων των μαθητών, κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα. Κηρύσσει μάλιστα τρίωρες στάσεις εργασίας. Αναλυτικά αναφέρει:
Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας εκφράζει την αντίθεση του στην απόφαση αναπλήρωσης των ωρών διδασκαλίας που χάθηκαν λόγω καταλήψεων των μαθητών, κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα.
Πιστεύουμε ότι το ενδιαφέρον του Υπουργού είναι υποκριτικό με μόνο στόχο τον εκφοβισμό μαθητών και καθηγητών, αφού δεν είδαμε να δείχνει την ίδια ευαισθησία για άλλες περιπτώσεις πολύ πιο σοβαρές όπως:
– για τις χιλιάδες ώρες διδασκαλίας που χάθηκαν μέχρι το Δεκέμβρη λόγω της έλλειψης 2000 καθηγητών σ’ όλη την χώρα. Μόνο στο Μουσικό σχολείο Αγρινίου χάνονταν περίπου 1000 ώρες εβδομαδιαίως λόγω της έλλειψης καθηγητών Μουσικών ειδικοτήτων.
– για τις χιλιάδες ώρες που δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω της κατάργησης των ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ και τις διαθεσιμότητες – απολύσεις των συναδέλφων που δίδασκαν εκεί.
Άραγε πότε θα αναπληρωθούν όλες αυτές οι ώρες που χάθηκαν με ευθύνη του Υπουργού και της κυβέρνησης;
Με τη συγκεκριμένη απόφαση όμως δημιουργείται και θέμα καταπάτησης εργασιακών δικαιωμάτων αφού το ίδιο διάστημα υπήρχε η απεργία των καθηγητών και σε πολλά σχολεία που ήταν σε κατάληψη οι καθηγητές δήλωναν απεργοί. Έτσι τους έγινε παρακράτηση μισθού για τις ημέρες που τώρα καλούνται να εργαστούν.
Για τους παραπάνω λόγους το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας κηρύσσει τρίωρες στάσεις εργασίας για την Τετάρτη 23/4, Πέμπτη 24/4 και Παρασκευή 25/4 (από 11 πμ έως 2 μμ), συμπληρωματικές αυτών που έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ, για τα σχολεία που ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης έχει ορίσει αναπλήρωση μαθημάτων μέσα στις διακοπές του Πάσχα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Νίκος

    Αφού βάζουν τα παιδιά να κάνουν καταλήψεις κατά την διάρκεια των απεργιών τους για να μην χάσουν το μεροκάματο δεν θέλουν ούτε να χαλάσουν την άδειά τους για να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες, αλλά έτσι κι αλλιώς και οι ώρες που διδάσκουν χαμένες είναι.
    Ουδείς μωρότερος των ιατρών, αν δεν υπήρχαν οι διδάσκαλοι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.