Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Κινητοποίηση από εργάτες του άξονα Αμβρακίας -Ακτίου

Φωτο αρχείου

Αγωνιστικό μπλόκο απέναντι στην παρατεταμένη απλήρωτη εργασία, τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών έστησαν με πρωτοβουλία του επιχειρησιακού τους σωματείου στο εργοτάξιο της Κατούνας το πρωί της Τετάρτης οι εργάτες του οδικού άξονα Αμβρακίας -Ακτίου.
Με τη στήριξη και αλληλεγγύη των Εργατικών Κέντρων Αγρινίου και Λευκάδας, του Σωματείου Οικοδόμων Αγρινίου οι εργάτες, που συμμετείχαν καθολικά, απέκλεισαν την πύλη του εργοταξίου απαιτώντας να πληρωθούν για τα δεδουλευμένα που φτάνουν τους μισθούς από έως και 10 μηνών και να ανακληθούν οι “τρομοκρατικές απολύσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα από την εργοδοσία της ΑΕΓΕΚ για να μπουν εμπόδια στην ίδρυση επιχειρησιακού σωματείου, στην οργανωμένη αντίδραση των εργατών”.
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν “η κατασκευάστρια εταιρία ΙΟΝΙΑ που έχει την ευθύνη λειτουργίας των δυο εργοταξίων του οδικού άξονα Αμβρακίας- Ακτίου – το τρίτο εργοτάξιο που είχε την ευθύνη η ΑΕΓΕΚ δεν λειτουργεί- φαίνεται ότι αξιοποιεί την απλήρωτη εργασία για ρίξει τους μισθούς και τα μεροκάματα”. Στη συνάντηση με αντιπροσωπεία των εργαζομένων ο εκπρόσωπος της ξεκαθάρισε ότι η εταιρία δεν αντέχει και πως πρέπει να μειωθεί το κόστος εργασίας. Οι εργάτες κάνουν λόγο για ατομικές συμβάσεις και μείωση των αποδοχών κατά 30% έως 35%.
Στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργατών βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Νίκο Μωραίτη.Οι εργάτες προχωρούν σε νέα γενική συνέλευση την Κυριακή 9 Ιούνη, στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματα τους.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.