Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

Σε παντεχνική κινητοποίηση καλεί το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας

Σε παντεχνική κινητοποίηση καλεί το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας

Το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας καλεί σε παντεχνική κινητοποίηση μηχανικών. Συγκεκριμένα καλεί “ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους Μηχανικούς σε αποχή από την εργασία την Παρασκευή 3-2-2012, από το γραφείο , από το εργοτάξιο, απο κάθε δραστηριότητα”.Ταυτόχρονα το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας την Παρασκευή 3-2-2012 δεν θα λειτουργήσει ενώ ο Πρόεδρος και μέλη της Δ.Ε. θα βρίσκονται στην Αθήνα στην Παντεχνική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί 11:30 στο Υπουργείο Εργασίας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ :
Το ΤΕΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ στο πλαίσιο των Πανελλαδικών κινητοποιήσεων που έχει προκηρύξει το ΤΕΕ, συμμετέχει σε αυτές ενάντια στην μνημονιακή και πολιτικά αδιέξοδη πολιτική που ακολουθείται, η οποία εκπληρώνει υπερεθνικές επιταγές (ΔΝΤ – ΕΚΤ – Ε.Ε.) καταργώντας βίαια και αντισυνταγματικά θεσμικά και επιστημονικά κεκτημένα των Μηχανικών, υποχρεώνει γενικότερα τον επιστημονικό κόσμο αλλά και την κοινωνία να υποκύπτει σε αναξιοπρεπείς, αήθεις και πολλές φορές ανήθικες πρακτικές, εξυπηρετώντας συμφέροντα ενός άπληστου και αδιαφανούς εξωπολιτικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και

ΕΠΕΙΔΗ

• Ο κ. Κουτρουμάνης εμμένει στις δηλώσεις για τις ανάλγητες υπέρογκες και πέραν κάθε λογικής αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών, που ουσιαστικά θα αποδομήσουν επαγγελματικά τον κόσμο των Μηχανικών
• Ο κ. Κουτρουμάνης απαντά αρνητικά στο αίτημα του ΤΕΕ για εξαίρεση των ομολόγων των Ταμείων από το «κούρεμα», δεν δικαιολογεί ούτε καν προσχηματικά την ανεξέλεγκτη διαχείριση της Τράπεζας της Ελλάδος και την μετατροπή των αποθεματικών μας σε ομόλογα με δική της απόφαση και ευθύνη ακόμη και όταν η επισφάλειά τους ήταν πλέον προδήλως φανερή και δεν απαντά στην πρόβλεψη του Μεσοπρόθεσμου για την ανυπαρξία εγγύησης των συντάξεων ΕΤΑΑ ΤΣΜΕΔΕ από το 2015 και μετά.
• Ο κ. Κουτρουμάνης δεν απαντά στα επιχειρήματα του ΤΕΕ για την δυσμενή συγκυρία που διανύουμε και που καθιστούν το ύψος των εισφορών δυσθεώρητο και μη αντιμετωπίσιμο από τους συναδέλφους.
• Ο κ. Κουτρουμάνης δεν απαντά στις αναλογιστικές μελέτες που αποδεικνύουν την βιωσιμότητα του ΤΣΜΕΔΕ για τα επόμενα 25 χρόνια τουλάχιστον, επιβεβαιώνοντας το αντισυνταγματικό του θέματος αφού η ύπαρξη αύξησης εισφορών πρέπει να δικαιολογείται επαρκώς από αναλογιστική μελέτη.

Το ΤΕΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΚΑΛΕΙ

ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους Μηχανικούς σε αποχή από την εργασία την Παρασκευή 3-2-2012, από το γραφείο , από το εργοτάξιο, απο κάθε δραστηριότητα.
Ταυτόχρονα το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας την Παρασκευή 3-2-2012 δεν θα λειτουργήσει ενώ ο Πρόεδρος και μέλη της Δ.Ε. θα βρίσκονται στην Αθήνα στην Παντεχνική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί 11:30 στο Υπουργείο Εργασίας.
ΟΛΟΙ οι Μηχανικοί με τις κινητοποιήσεις τους την Παρασκευή 3-2-2012:
• Διατρανώνουν την ανάγκη υπεράσπισης των καταληστευόμενων αποθεματικών του ταμείου μας.
• Αντιτίθενται και εναντιώνονται σφόδρα στις απαράδεκτες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών που απειλεί να διαλύσει τον κλάδο.
• Αναδεικνύουν την ανάγκη ενίσχυσης του κοινωνικού ρόλου του ταμείου μας και την ουσιαστική συμβολή του στα ζητήματα πραγματικής ασφάλισης των συναδέλφων Μηχανικών.
• Απαιτούν να μπεί ένα τέλος στην ισοπέδωση και την εργασιακή απαξίωση των Μηχανικών αλλά και γενικότερα των επιστημόνων της Χώρας το οποίο οδηγείται στην μετανάστευση.
• Υπερασπίζονται κυρίως την Αξιοπρέπειά τους απέναντι στην επιβαλλόμενη εξαθλίωση, ισοπέδωση και βαρβαρότητα που επιχειρείται.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε

ΡΟΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.