Σάββατο, Απρίλιος 20, 2019

Κινητοποιήσεις του Λιμενικού Μεσολογγίου για σκάφη Ι/Φ

αρχείο λήψης Σύμφωνα με ανακοινώσεις του Λιμενικού Σώματος:
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου, βραδινές ώρες χθες, από τον Κυβερνήτη του Ι/Φ-Α/Ψ »ZU&LU» σημαίας Πολωνίας για περιστατικό μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν του διαύλου του λιμένα Μεσολογγίου, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε το Ε/Π-Α/Κ »ΤΖΑΝΗΣ» Ν. Μεσολογγίου 31 με επιβαίνων στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ρυμούλκησε το ανωτέρω σκάφος το οποίο πλαγιοδέτησε με ασφάλεια εντός του λιμένα Μεσολογγίου.
Από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του »ZU&LU» μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αποκατάστασης βλάβης, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Ιθάκης και Μεσολογγίου, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω έλλειψης καυσίμων του Ι/Φ-Α/Ψ »MARINA MICHELA II» σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νήσων Ιθάκης και Οξειάς, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Άμεσα στο σημείο κατέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Π-Α/Κ »ΚΑΠΤΑΙΝ ΤΖΙΜΗΣ» Ν. Μεσολογγίου 82, ενώ το »MARINA MICHELA II» κατέπλευσε και πλαγιοδέτησε με ασφάλεια εντός του λιμένα Μεσολογγίου ρυμουλκούμενο από το »ΚΑΠΤΑΙΝ ΤΖΙΜΗΣ».
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.