Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2020

“Κλείνουμε μια μέρα για να μην κλείσουμε για πάντα”

Η συμμετοχή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών- Βιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας στην απεργία της ερχόμενης Πέμπτης 18 Οκτωβρίου ήταν το αντικείμενο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν εκπρόσωποί της σήμερα το μεσημέρι στο Αγρίνιο.

Χαρακτηριστικό της συνέντευξης το κάλεσμα του προέδρου της Ομοσπονδίας Παναγιώτη Ράπτη προς τους καταναλωτές ώστε «την ημέρα της απεργίας να μην καταφύγουν σε καμία απολύτως αγορά, είτε στα μεγάλα super markets, είτε στους απεργοσπάστες που θα ανοίξουν τα καταστήματά τους».

Υπογράμμισε ο κ.Ράπτης πως η συμμετοχή στην απεργία αποφασίστηκε σε σύσκεψη των σωματείων της Ομοσπονδίας . Μεταξύ αυτών τα Σωματεία των αρτοποιών, κρεοπωλών, μανάβηδων, μίνι μάρκετ, καφενείων,ζαχαροπλαστείων, λογιστών, κομμωτών, ψυκτικών, στεγνοκαθαριστών,  υδραυλικών, οδοντοτεχνιτών,μαρμαράδων, συνεργείων αυτοκινήτων, εστίασης και αναψυχής και  άλλων.

Ο κ. Ράπτης τόνισε πως οι επαγγελματοβιοτέχνες  κλείνουν τα καταστήματά τους για μια μέρα και να μην τα κλείσουν για πάντα και κατήγγειλε  πως  τρόικα και   κυβέρνηση θέλουν το 35% με 40% των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων να βγουν εκτός αγοράς. «Απαράδεκτο να ζητά η κυβέρνηση κατάργηση του αφορολόγητου και να αγγίζει το 35% η φορολογία. Θα φορολογούμαστε δηλαδή από το 1 ευρώ, κάτι που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στα λουκέτα» είπε χαρακτηριστικά.

Κατέκρινε εξάλλου ο κ.Ράπτης τις μειώσεις μισθών, συντάξεων καταγγέλλοντας τις φορομπηχτικές πολιτικές χωρίς  πρόγραμμα ανάπτυξης ή έστω στήριξης της επιχείρησης.  Έθιξε εξάλλου τα σοβαρά ζητήματα με την υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, την έλλειψη ουσιαστικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, την αδυναμία των επαγγελματοβιοτεχνών για καταβολή εισφορών στον ΟΑΕΕ.

Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση,  ανέφερε πως δεν συμφωνεί με την κατάληψη στη Δ.Ο.Υ. Αγρινίου (που προγραμματίζει ο Εμπορικός Σύλλογος)  καθώς το σωματείο των Εφοριακών θα συμμετάσχει στην απεργία και  ενδεχόμενη κατάληψη θα απαλλάξει τους απεργοσπάστες εφοριακούς. Έκανε εξάλλου αναφορά στην ανάγκη για κοινό αγώνα όλων των επαγγελματοβιοτεχνών.

Στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου συμμετείχαν εξάλλου οι Ευστάθιος Στυλίδης, (πρόεδρος συλλόγου επισκευαστών αυτοκινήτων), Μαρία Σωτηροπούλου (γεν. γραμματέας ομοσπονδίας), Χρήστος Καλόφωνος (πρόεδρος συλλόγου βιοτεχνών – μαρμάρων) και Δημήτρης Κονιαβίτης (πρόεδρος συλλόγου φανοποιών αυτοκινήτων).

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.