Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

«Κλειδί» για την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα Παπανδρέου

«Κλειδί» για την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα Παπανδρέου
papandreouΟ ΣΥΡΙΖΑ θα «κλειδώσει» την αυτοδυναμία, εάν δεν υπερβεί τελικώς το 3% το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και αν συνολικά τα κόμματα που δεν θα μπουν στη Βουλή συγκεντρώσουν ποσοστό της τάξης του 9%.

Μέγεθος κειμένου

Τελευταία ενημέρωση 25/01/2015, 19:09
Αγγίζει την αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, με βάση τις εκτιμήσεις των exit polls, που προβλέπουν επτακομματική σύνθεση της επόμενης Βουλής, ο νικητής των εκλογών αναμένεται να καταλάβει 153 έδρες.

Αν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη και το ποσοστό του κόμματος του κ. Αλέξη Τσίπρα είναι πάνω από 37,5%, όπως διαφαίνεται από το μέσο όρο της εκτίμησης για τη δύναμη στην οποία μπορεί να φθάσει, τότε στην επόμενη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαθέτει αυτοδύναμη πλειοψηφία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα «κλειδώσει» την αυτοδυναμία, εάν δεν υπερβεί τελικώς το 3% το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και αν συνολικά τα κόμματα που δεν θα μπουν στη Βουλή συγκεντρώσουν ποσοστό της τάξης του 9%.

Αντιθέτως, αν το κόμμα Παπανδρέου καταφέρει να υπερβεί το «πλαφόν», τότε, με το ίδιο ποσοστό, δηλαδή με 37,5%, η πιθανή κοινοβουλευτική δύναμη για τον ΣΥΡΙΖΑ θα κυμανθεί μεταξύ 149 και 150.

Με το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. εκτός Βουλής η ΝΔ θα εκλέξει 68 βουλευτές, η Χρυσή Αυγή 21 έδρες, το Ποτάμι 18 με 19 έδρες, το ΚΚΕ 15, το ΠΑΣΟΚ 13 και οι ΑΝ.ΕΛ. 11.

Πηγή: protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.