Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

“Κλειστή” η γραμματεία της Τοπικής Κοινότητας Καλυβίων

“Κλειστή” η γραμματεία της Τοπικής Κοινότητας Καλυβίων

Κλειστό επί τρεις εβδομάδες παραμένει για το κοινό και μέχρι… νεωτέρας, το γραφείο της γραμματείας στο Κοινοτικό Κατάστημα Καλυβίων, αφού έληξε η σύμβαση της υπαλλήλου που είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή.

kal_internetΟι κάτοικοι των Καλυβίων που θέλουν να διεκπαιρεώσουν υποθέσεις τους, να υποβάλλουν αιτήσεις ή να πάρουν δικαιολογητικά, βρίσκουν την πόρτα του γραφείου κλειστή και κανείς δεν γνωρίζει πότε και αν θα έρθει νέος υπάλληλος από τον Δήμο Αγρινίου για να αναλάβει καθήκοντα γραμματέως…

Έτσι, ένας ενδιαφερόμενος για να κάνει μια απλή αίτηση ή να λάβει ένα πιστοποιητικό, θα πρέπει να ταλαιπωρηθεί ή να αφήσει την εργασία του για κάποιες ώρες, προκειμένου να απευθυνθεί στις υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου.

Δεν γνωρίζουμε πως θα αναπληρωθεί η κενή θέση στην κοινότητα, αφού δεν είναι εύκολη η μετακίνηση κάποιου υπαλλήλου απο τις κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου, ενώ μέχρι πρόσφατα γίνονταν κάποια απόσπαση απο τα άτομα που προσλαμβάνονταν μέσω εποχιακών προγραμμάτων ή με τα προγράμματα stage.

Εν τω μεταξύ, όπως πληροφορούμαστε καθυστερούν ακόμη να αναρτηθούν από τον ΟΑΕΔ, οι προσωρινοί πίνακες με τους 32.433 δικαιούχους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για την κάλυψη πεντάμηνων θέσεων απασχόλησης σε δήμους και περιφέρειες.

Ο ΟΑΕΔ δεν έχει ολοκληρώσει την επεξεργασία όλων των στοιχείων που αφορούν τις χιλιάδες αιτήσεις που υποβλήθηκαν και έτσι, η ανάρτηση των προσωρινών πινάκων παίρνει άλλη μια αναβολή. Ας σημειωθεί ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώθηκε στις 27 Απριλίου, συνεπώς έχει σχεδόν παρέλθει ένας μήνας και ακόμα, δεν έχει καταστεί δυνατό να αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες.

Με δεδομένο ότι στη συνέχεια θα υπάρξει υποβολή ενστάσεων και η απαραίτητη εξέτασή τους, γίνεται αντιληπτό ότι η ανάρτηση των οριστικών πινάκων, από τους οποίους θα προκύψουν οι τελικοί δικαιούχοι, μεταφέρεται όλο και πιο πίσω.

Αυτό σημαίνει ότι, η θέση υπαλλήλου στο Κοινοτικό Κατάστημα του χωριού μας θα αργήσει να καλυφθεί απο υπάλληλο και οι κάτοικοι μάλλον θα πρέπει να κάνουν λίγη ακόμη υπομονή…

Πληροφορίες απο aftodioikisi.gr

http://www.kalyvia.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.