Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για την Εφορία

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για την Εφορία

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στους κόλπους των εργαζομένων στις Εφορίες που οδηγούνται σε υποβάθμιση μέσω της κατάργησης τμημάτων τους. Μεταξύ αυτών και η ΔΟΥ Αγρινίου καθώς όλα δείχνουν πως επίκειται κατάργηση των τμημάτων  Ελέγχου και Δικαστικού. Οι εργαζόμενοι των ΔΟΥ του νομού Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησαν συνελεύσεις  την 28η και 29η Μαΐου 2013 και αποφάσισαν να πιέσουν την ηγεσία της ομοσπονδίας να αφουγκραστεί την πλειοψηφία των συναδέλφων και να «σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να παλέψει με δυναμικές κινητοποιήσεις » . Με τη σειρά της η ΠΟΕ-ΔΟΕ αποφάσισε την έναρξη κινητοποιήσεων κάθε μορφής, για να σταματήσει η «αναδιοργάνωση», να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και να λειτουργήσουν αποτελεσματικά οι υπηρεσίες , έκτακτη 24ωρη απεργία  αν το Υπουργείο επιλέξει τακτικές αιφνιδιασμού και απεργία στις 27-28 Ιουνίου.

Η απόφαση των εργαζομένων των ΔΟΥ του Νομού

 Οι εργαζόμενοι των ΔΟΥ του νομού Αιτωλοακαρνανίας σε συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν την 28η και 29η Μαΐου 2013 αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να συνεχίσουμε να τους αφήνουμε να μας απαξιώσουν κάθε μέρα , να μας σπρώχνουν στην εξαθλίωση και να ετοιμάζονται να μας στερήσουν και τη  σταθερή και μόνιμη δουλειά μας.

Αποφάσισαν ότι επί τέλους πρέπει να αντιδράσουμε  και να αντισταθούμε στις πολιτικές αυτές που μας οδηγούν στην εξαφάνιση εμάς και τα παιδιά μας.

Αποφάσισαν να πιέσουν την ηγεσία της ομοσπονδίας να αφουγκραστεί την πλειοψηφία των συναδέλφων και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να παλέψει με δυναμικές κινητοποιήσεις για να αποκρουστεί η επίθεση που δεχόμαστε.

Προτείνουμε στην ηγεσία της ΠΟΕ-ΔΟΕ να προκηρύξει άμεσα 48ωρη προειδοποιητική απεργία σε στοχευμένες ημερομηνίες. Επίσης να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες συντονισμού δράσης με τις άλλες ομοσπονδίες του Υπουργείου Οικονομικών με προσανατολισμό την κήρυξη γενικής απεργίας όλων των εργαζομένων στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, με ένταξη των ειδικών προβλημάτων μέσα στα γενικά, τα οποία πλήττονται από την ασκούμενη σε βάρος μας κυβερνητική πολιτική.

Να αγωνισθούμε όλοι μαζί, ενάντια στην υποβάθμιση και το κλείσιμο των υπηρεσιών μας, για την  διασφάλιση όλων των οργανικών θέσεων όλων των κατηγοριών και ειδικοτήτων  του υπουργείου, ενάντια στη μισθολογική  κατηγοριοποίηση και περαιτέρω  μισθολογική υποβάθμισή μας, για  δημόσιες υπηρεσίες για τον πολίτη και την κοινωνία.

Να οργανωθεί όμως καλά η απεργία, ώστε η καθολική μας  συμμετοχή να αποτελέσει θεμέλιο  λίθο για την αφύπνιση των εργαζομένων  και την ανάπτυξη μιας περαιτέρω  συνεργασίας όλων των εργαζομένων  ώστε να μπορέσουμε να κλιμακώσουμε τον  αγώνα για να ανατρέψουμε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές που  επιβάλλει η τρόικα εσωτερικού και  εξωτερικού.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ -ΔΟΕ

Με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντούν οι Εφοριακοί στην αδιαλλαξία του Υπουργείου Οικονομικών. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε πλέον, στο όνομα της «αναδιοργάνωσης» να κλείνουν υπηρεσίες, να μεταφέρονται βασικά τμήματα (Ελέγχου και Δικαστικού) σε άλλους Νομούς και να υπάρχει διαρκώς ο φόβος και η ανασφάλεια για τις θέσεις εργασίας μας.

            ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ΚΑΘΕ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ .

            Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ –ΔΟΥ αποφάσισε :

1.     Την έναρξη κινητοποιήσεων κάθε μορφής, για να σταματήσει η «αναδιοργάνωση», να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και να λειτουργήσουν αποτελεσματικά οι υπηρεσίες μας.

 

2.     Έκτακτη 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, αν το Υπουργείο επιλέξει τακτικές αιφνιδιασμού.

 

3.     Απεργία στις 27 & 28 ΙΟΥΝΙΟΥ.

 

4.     Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ΟΣΟ ΚΑΙ  ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

Αναλυτικά η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου στο www.poedoy.gr

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                       

 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.