Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι μαθητές του Γυμνασίου Καλυβιών

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι μαθητές του Γυμνασίου Καλυβιών

Αντιδρούν στη συνένωση με το 2ο Γυμνάσιο Αγρινίου

Αποχή από τα μαθήματα και κλιμάκωση του αγώνα τους επιλέγουν οι μαθητές του Γυμνάσιου Καλυβίων ως τρόπο αντίδρασης στη συνένωση του σχολείου και την ενσωμάτωση του στο 2ο Γυμνάσιο Αγρινίου μετά τη χθεσινή απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Καθώς ήταν ορατή αυτή η εξέλιξη (προτάθηκε και από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες) αν και σε αυτή δεν συμφώνησε η Επιτροπή Παιδείας του δήμου Αγρινίου ,και ενόψει της κυβερνητικής απόφασης, είχαν αντιδράσει με ψήφισμα οι φορείς της τοπικής κοινότητας Καλυβιών. Η τοπική κοινωνία δεν εισακούσθηκε και πλέον το 15μελές του Γυμνασίου Καλυβίων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Σήμερα το πρωί πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι το Γυμνάσιο Καλυβίων Δ/Δ Αγρινίου πρόκειται να συγχωνευτεί και συνεπώς να σταματήσει τη λειτουργία του.
Εμείς, ως μαθητές, είχαμε διαμηνύσει προς όλους την επιθυμία μας αλλά και την απόφαση των γονιών μας και όλων των τοπικών φορέων, το σχολείο να συνεχίσει τη λειτουργία του και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην τοπική μας κοινωνία.
ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ που κανείς υπηρεσιακός φορέας (Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης) δεν άκουσε την φωνή μας και δεν έλαβε σοβαρά υπόψη την διαμαρτυρία μας.
ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ που περιφρονήθηκε τόσο προκλητικά το γεγονός της παρουσίας (δίπλα στο σχολείο μας) του 10ου παραρτήματος του <<Χαμόγελου του Παιδιού>> καθώς επίσης και οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν από επίσημους φορείς να μην κλείσει το Γυμνάσιο που θα φιλοξενούσε και αυτά τα παιδιά.
ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ που τον 21ο αιώνα στην χώρα, με τον σημαντικότερο πνευματικό πολιτισμό της Ευρώπης κάποιοι επιχειρούν να οικοδομήσουν μια ευρωπαϊκή πολιτική κλείνοντας τα σχολειά και σβήνοντας τα φώτα της γνώσης σε περιοχές με τόσο μεγάλες προοπτικές.
ΕΜΕΙΣ πιστεύουμε ότι πρέπει να δώσουμε αγώνα για το σχολείο που μόχθησαν οι γονείς μας να ιδρύσουν εδώ και 34 χρόνια και να στηρίξουμε την λειτουργία του.
Σήμερα μετά την σύγκληση Γενικής Συνέλευσης του Σχολείου μας πάρθηκαν οι εξής αποφάσεις:
1. Να απέχουμε από τα μαθήματα μας και να ανακοινώσουμε τη διαμαρτυρία μας σε όλα τα ΜΜΕ
2. Να κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας προς όλους τους αρμόδιους φορείς

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.