Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Κοινωνικό ιατρείο ετοιμάζει ο Δήμος Μεσολογγίου

Κοινωνικό ιατρείο ετοιμάζει ο Δήμος Μεσολογγίου

Το οξύ πρόβλημα της ανεργίας που αντιμετωπίζει η περιοχή του Μεσολογγίου, έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε μεγάλο τμήμα του τοπικού πληθυσμού, που απαιτούν άμεσες και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις κοινωνικής προστασίας. Μια από τις παραμέτρους είναι η αδυναμία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης πολιτών που λόγω ανεργίας έχουν μείνει χωρίς βιβλιάριο ασθενείας είτε λόγω χρεών στους ασφαλιστικούς τους φορείς, είτε λόγο έλλειψης ενσήμων.

Το κενό αυτό προσπαθεί να καλύψει ο δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η οποία έχει προγραμματισθεί για τις 28/5, στα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνεται αυτό της ίδρυσης και λειτουργίας κοινωνικού ιατρείου. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το ενθαρρυντικό είναι πως μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει εθελοντική συμμετοχή αρκετοί ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (Παθολόγος – Χειρούργος – Ορθοπεδικός – Γυναικολόγος κα.).

Το Κοινωνικό Ιατρείο αναμένεται να στεγασθεί στις κτιριακές εγκαταστάσεις του πρώην ΠΙΚΠΑ, εκεί όπου λειτούργησε παλαιότερα αντίστοιχη μονάδα υγείας υπό την ευθύνη του δήμου. Η σύστασή του σαφώς αποτελεί μια ανάσα για πολύ κόσμο που αυτή τη στιγμή δεν δύναται οικονομικά να καλύψει έξοδα ιατρικής εξέτασης.

Δήμητρα Στέλιου

aitoloakarnaniapost.gr

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.