Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Στην Ελλάδα της κρίσης και της… κακοκαιρίας

ImageHandlerΗ βασίλισσα του ελληνικού καρναβαλιού Πάτρα, συγκέντρωσε πλήθος κόσμου – Χαμός σε Ξάνθη και Ρέθυμνο – Υπό βρoχή, αλλά με το κέφι αμειώτο, χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν στις παραδοσιακές εκδηλώσεις των Αποκριών σε κάθε πόλη και χωριό

Κορυφώνονται σήμερα οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, με το κέφι να εκτοξεύεται στα ύψη και τους Έλληνες να αφήνουν πίσω τους για λίγες ώρες τα προβλήματα που τους κατακλύζουν από παντού.

Αν και ο καιρός δεν έκανε τη χάρη στους περισσότερους κι ενώ όλος ο χειμώνας πέρασε σαν… άνοιξη, το πρώτο τριήμερο του έτους είναι βροχερό, με ψύχρα, ακόμα και χιόνια, εν τούτοις τίποτα δεν πτοεί τους αποφασισμένους να γλεντήσουν καρναβαλιστές.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η «βασίλισσα του ελληνικού καρναβαλιού», η Πάτρα που συγκέντρωσε και φέτος πλήθος κόσμου και νεολαία από όλη τη χώρα. Η χθεσινή βραδινή παρέλαση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία πριν ξεσπάσει καταιγίδα, ενώ η σημερινή μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού, στην οποία συμμετέχουν δεκάδες πληρώματα με χιλιάδες καρναβαλιστές ξεκινά στις 14:00 το μεσημέρι. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν περί τις 21:00 το βράδυ με το παραδοσιακό κάψιμο του καρνάβαλου στο λιμάνι της πόλης.

Συνολικά συμμετοχή στην παρέλαση έχουν δηλώσει 145 πληρώματα, ενώ οι συμμετοχές-ομάδες που διαμορφώνονται σύμφωνα με τις συνεργασίες των πληρωμάτων για τις παρελάσεις είναι 138 (138 διαφορετικές στολές), που αποτελούνται από 30.000 καρναβαλιστές.

Η φαντασία των πληρωμάτων αντλεί από όπου μπορεί να ταξιδέψει δημιουργικά ο νους. Θέματα σατιρικά, καλλιτεχνικά, θέματα «ανακυκλώσιμα» και μη, πρόσκαιρα και διαχρονικά, επηρεασμένα από όσα απασχολούν, ερεθίζουν, προκαλούν, ευχαριστούν και αγγίζουν το μαγικό ραβδί μεταμόρφωσης των καρναβαλιστών αλλά και το αλάθητο κριτήριό τους.

Οι Πατρινοί καρναβαλιστές δίνουν ραντεβού με την τέχνη του εφήμερου και διαδηλώνουν το μεγάλο και αναφαίρετο δικαίωμά τους, την χαρά και την αγάπη για τη ζωή κάνοντας την ελπίδα και την αισιοδοξία πράξη σε καιρούς δύσκολους και αντίξοους.

Ανάλογες εικόνες και στην Ξάνθη, που είναι η πόλη της Βόρειας Ελλάδας που συγκεντρώνει το καρναβαλικό ενδιαφέρον. Αν και χθες το βράδυ έβρεχε στην πόλη, οι χιλιάδες ντόπιοι και επισκέπτες δεν πτοήθηκαν και παρέλασαν υπό… βροχή, με όπλα τους τις ομπρέλες και το αστείρευτο κέφι!

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι με σύνθημα «Ζω, Δρω, Δημιουργώ» δίνει τον ρυθμό στην Κρήτη. Φέτος συμμετέχουν 43 ομάδες με 31 άρματα και πάνω από  17.000 καρναβαλιστές! Η πολυαναμενόμενη μεγάλη Παρέλαση του Καρναβαλιού ξεκινά στις 14:00 το απόγευμα. Όλα τα άρματα μαζί με τους χιλιάδες καρναβαλιστές θα ξεσηκώσουν την πόλη σε ρυθμούς καρναβαλικούς μέχρι το σούρουπο όπου και θα φωτίσουν το ενετικό λιμάνι με το παραδοσιακό κάψιμο  του Βασιλιά Καρνάβαλου.

Πάρτυ με μουσικές για όλα τα γούστα θα είναι στημένα σε κάθε γωνιά της πόλης. Το κεντρικό γλέντι θα υπογράφει φέτος η φωνή και η μουσική της παγκοσμίου φήμης Ρεθεμνιώτισας Γεωργίας Νταγάκη.

protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.