Δευτέρα, 17 Μαΐου, 2021

Κουίκ: “Θα είμαι ο ένατος βουλευτής του νομού”

Κουίκ: “Θα είμαι ο ένατος βουλευτής του νομού”

“Οι Αν. Ελ. δεν έχουν συνομιλήσει με την Κομαντατούρ που διοικεί τη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει κάνει”!

KOYIKΜετά από Βόνιτσα και Μεσολόγγι ο βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δημοσιογράφος, Τέρενς Κουίκ βρέθηκε στο Αγρίνιο, όπου  αφού συναντήθηκε με το σύλλογο τριτέκνων μετέβη στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας για να ενημερωθεί για τα ζητήματα αγοράς και επιχειρηματικότητας. Ο πρόεδρος κ. Τσιχριτζής αλλά και στελέχη του Επιμελητηρίου τον ενημέρωσαν και του πρόσφεραν αναμνηστικά και προϊόντα της περιοχής. Στη συνέχεια ο κ. Κουίκ παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο “Λητώ” προς τον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Ο κ. Κουίκ αφού αναφέρθηκε στις επαφές του σε Βόνιτσα, Μεσολόγγι και Αγρίνιο έκανε μια ζοφερή αποτίμηση της πραγματικότητας για το νομό κάνοντας λόγο για τα θέματα του ΤΑΙΠΕΔ, την αλλαγή από Ιερή Πόλη σε “νεκρή πόλη”, όπως ανέφερε, αλλά και τα προβλήματα της αγοράς και της εργασίας όπως τα πληροφορήθηκε στην πόλη με την μεγαλύτερη δραστηριότητα το Αγρίνιο(αποσύνδεσε πάντως το θέμα από την ΔΟΥ και το τι μέλλει γενέσθαι για το Μεσολόγγι). “Θα είμαι ο ένατος βουλευτής του νομού σας και το εννοώ” ανέφερε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για μέγα λάθος των μνημονικών πολιτικών και για κανιβαλισμό στον οποίο ρίχνουν την κοινωνία με τις απολύσεις και την έμπνευση Μανιτάκη, όπως την περιέγραψε, για κινητικότητα και εφεδρεία που όπως είπε “είναι ο προθάλαμος για απολύσεις”. Το θέμα του κανιβαλισμού επανέφερε και στις ερωτήσεις που ακολούθησαν όταν ρωτήθηκε για τη σχέση απολύσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα όταν είπε ότι οι 1,5 εκατομμύριο είναι από τον ιδιωτικό τομέα αλλά οι απολύσεις επειδή πιέζει η τρόικα για άλλους 6 χιλιάδες από την κινητικότητα θα είναι λεφτά που θα λείψουν από την αγορά. “Δεν μπορούν οι αλλαγές αν γίνουν με βίαιες μεταβολές κάτω από την πίεση και τον εκβιασμό των δόσεων από την τρόικα που πάντα κάνει το ίδιο”, εξήγησε και θύμισε ότι έχει καταθέσει μήνυση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα κατά των Ελλήνων σε Τόμσεν κλπ, λόγω και των αυτοκτονιών που όπως “είναι πάνω από 4 χιλιάδες από απελπισία”.TSIXRI2

Για το ζήτημα των τοπικών προβλημάτων είπε ότι λιμνάζουν οι μεγάλες ευκαιρίες όπως το Πλατυγιάλι, ενώ για την εκλογική επίδοση του κόμματός του ανέφερε ότι αν και πριν λίγους μήνες όλοι έλεγαν ότι θα διαλυθεί, αποδεικνύεται ότι έχει το πιο συμπαγές σώμα ψηφοφόρων με δημοσκοπήσεις στο 7% που με αναγωγή πάει και στο 8,5%. Δεν θέλησε να προδικάσει στηρίξεις στις αυτοδιοικητικές εκλογές ενώ για στελέχη που αποχώρησαν(Νέα Μέρα κλπ) είπε ότι ο καθένας παίρνει την ευθύνη των πράξεών του αλλά ο Πάνος Καμμένος είναι ανοιχτός σε όσους είδαν ότι έκαναν λάθος εκτίμηση. Μίλησε για μεγάλα προβλήματα που ανακύπτουν και αντί να λύνουν προβλήματα δημιουργούν άλλα όπως στην ΕΡΤ, που έπρεπε να γίνουν αλλαγές αλλά όχι με τον τρόπο του “μαύρου” και όχι με την ώθηση στην ανεργία την ώρα που ο κλάδος πλήττεται με ανεργία πάνω από 43%.

Τέλος σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενο ή όχι συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ περισσότερο στάθηκε στις διαφορές και όχι στα κοινά σημεία με το συγκεκριμένο κόμμα. “Δεν ξέρει κανείς τις συνθήκες στις οποίες θα γίνουν οι επόμενες εκλογές με κόμματα που ίσως έχουν αλλάξει όνομα ή έχουν κοπεί και σε κομμάτια” ανέφερε. “Κάναμε προτάσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριξε. Έχουμε θεμελιώδεις διαφορές όπως στα εθνικά θέματα, το  μεταναστευτικό, το φορολογικό κλπ. Στο κάτω-κάτω εμείς αρνηθήκαμε να μιλήσουμε με την Κομαντατούρ που διοικεί τη χώρα, όπως ο Φούχτελ, ο Τόμσεν και οι λοιποί! Ο Τσίπρας βρέθηκε και συνομίλησε μαζί τους!”, τόνισε.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.