Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου, 2020

Κουνούπια και απίθανη δημόσια διοίκηση

Σφραγις6

Ξέρετε πόσα χρήματα δίνονται στον Έβρο για κωνωποκτονίες; Κάπου 1.400.000 ευρώ τη σεζόν. Ξέρετε πόσα δίνονται για όλο τον νομό Αιτ/νίας; Εβδομήντα χιλιάδες όλες κι όλες! Γιατί το κεντρικό κράτος καθορίζει εκείνο τις ανάγκες μας ακόμα και για φύλαξη από τα κουνούπια! Και μάλιστα ραντίζει τον Ιούλιο που τα κουνούπια έχουν αλλάξει τρεις γενιές.Γι’ αυτό στο Νιοχώρι και το Λεσίνι υπάρχουν κουνούπια που είναι σα να έχουν κάνει μποντυμπίλντιγκ! Σε τρώνε και πεθαίνεις! Πως ζουν εκείνοι οι άνθρωποι στα παραπήγματα στο Λούρο όταν πέφτει το σκοτάδι είναι άξιο απορίας…

Βγήκε πριν λίγο ο Θεοχάρης και έλυσε την παρεξήγηση για τον ΦΠΑ. Σημειώστε ότι δεν είναι ο Στάθης ο Θεοχάρης ο παλιός αστυνόμος στη Λάμψη που στις ανακρίσεις έλεγε “σκουλίκιιι…” τον εκάστοτε άτυχο κρατούμενο, αλλά ο Χάρης ο Θεοχάρης γενικός γραμματέας εσόδων του κράτους μας. Είναι λέει παντού 13%! Κι όμως από το πρωί εξυφαίνεται μια μεγάλη συνωμοσία κατά των ικανών κρατικών λειτουργών με τον κόσμο να έχει μπερδευτεί και να ακούει άλλα αντ’ άλλων. Γιατί; Μα γιατί απλά ο κόσμος πλέον ακούει τον οποιονδήποτε γιατί δεν πιστεύει κανέναν!
Τι να πιστέψει άλλωστε; Ότι θα αλλάξει ποτέ η κατάσταση που θέλει το ίδιο το κράτος να συντηρεί τον εαυτό του;
Ένας γνωστός μου πρόσφατα κατέθεσε σε γειτονικό νομό μια ένσταση για μια δημοπρασία που πήρε μέρος. Του απάντησαν ότι “λόγω ελλείψεων στο προσωπικό και αναδιάρθρωσης τμημάτων δεν μπορούμε να εξετάσουμε το θέμα σας και άρα το απορρίπτουμε!”.Προσέξτε, όχι το παραπέμπουν αλλού αλλά το απορρίπτουν! Και έβαλαν και στρογγυλή σφραγίδα!
Βγαίνει σε “κινητικότητα” κόσμος που δεν πρέπει γιατί πρέπει να συντηρηθεί κρατικός και με υπαλλήλους ο “Άγιος Φλώρος”! Ποιος είναι αυτός; Ένας κρατικός σύνδεσμος ύδρευσης από τη Μεσσήνη που λέγεται έτσι, αν έχει το Θεό του αυτός που τον ονόμασε. Αλλά τουλάχιστον στη διοίκησή μας υπάρχουν, όπως έγραψε ο τρισκατάρατος Μανδραβέλλης, τα εξής: υπάρχει η «Γενική Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης», η «Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ», η «Διεύθυνση Οικονομικής και Αναπτυξιακής πολιτικής ΟΤΑ», η «Διεύθυνση Οικονομικών ΟΤΑ», η «Διεύθυνση Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης» (Προσοχή: είναι διαφορετική «Διεύθυνση Οικονομικών ΟΤΑ» με τη «Διεύθυνση Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης»!) και ως κερασάκι στην τούρτα υπάρχει και η «Διεύθυνση Οργάνωσης και Απλούστευσης Διαδικασιών»!
Κατόπιν όλων αυτών μετακινείται ένας γιατρός ή ένας καθηγητής…Και φυσικά επικρατεί  η άποψη ότι δεν έπρεπε να γίνει καμία αλλαγή και όλα πήγαιναν μια χαρά.
Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.