Τετάρτη, 15 Ιουλίου, 2020

Κουρουμπλής-Γιαννακά στους βουλευτές που “αναστατώνουν” την Κυβέρνηση

Κινήσεις αντίδρασης στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Επιστολή-βόμβα 20 βουλευτών για το Μεσοπρόθεσμο

Τουλάχιστον 20 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ετοιμάζουν αυτή την ώρα επιστολή με παραλήπτη τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες στο κείμενο θα ζητούν αναλυτική ενημέρωση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αλλά και εξηγήσεις για τα πεπραγμένα στην οικονομία.

Αναλυτικά θα ζητούν να συγκληθούν τα όργανα του κόμματος (ΚΟ, ΚΤΕ) για να συζητήσουν για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Επίσης θα ζητούν να μην έρθει ως ένα άρθρο γιατί όπως λένε «δεν μπορεί η πώληση της ΔΕΗ και του ΟΤΕ να μπαίνει στο ίδιο καλάθι με τους ιππόδρομους». Επίσης αναφέρουν ότι «δεν μπορεί να κληθούμε πάλι με τη μορφή του κατεπείγοντος να ψηφίσουμε ένα νέο μνημόνιο όταν το πρώτο έχει αποτύχει!».

Μάλιστα αφήνεται να εννοηθεί ότι εάν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα, εκείνοι είναι αποφασισμένοι να μην το ψηφίσουν στη Βουλή.

Το πρωί της Πεμπτης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στον σταθμό Βήμα 99,5, είπε: «Ζητάμε να γίνει συζήτηση γιατί υπάρχουν προβληματισμοί σε διάφορα επίπεδα». Παράλληλα, δήλωσε ότι θα υπάρξουν προβλήματα εάν το Πρόγραμμα πάει στη Βουλή χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των βουλευτών βρίσκονται εκτός του κ. Κουρουμπλή και οι κ.κ. Καϊλή, Γερανίδης και Γιαννακά.

Εικόνα διάλυσης στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκρουσε για ακόμη μία φορά των κώδωνα του κινδύνου, στρέφοντας τα βέλη του προς το οικονομικό επιτελείο: «Mε στενoχωρεί το γεγονός ότι δεν έχουμε ήδη την επιτροπή σε λειτουργία, ενώ εξελίσσονται πράγματα στον τρέχοντα προϋπολογισμό, τα οποία πιστοποιούν με τον ά ή τον β΄ τρόπο ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά εκεί». O πρώην υπουργός πρόσθεσε ότι η πορεία υλοποίησης του προϋπολογισμού δεν είναι καθόλου καλή: «Με λυπεί ιδιαίτερα ότι αυτή τη στιγμή δεν θα έχουμε την επιστημονική τεκμηρίωση της εξαιρετικά κακής εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το 2011».

Από την άλλη ο Οδυσσέας Κωσταντινόπουλος επανήλθε στο θέμα των «κηπουρών» ασκώντας δριμεία κριτική στο στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον: «Πρίγκιπες που δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι ο κόσμος μπορεί να λέει κάτι εναντίον τους και όταν τους έφτυναν, είτε νόμιζαν ότι βρέχει, είτε προσπαθούσαν να μεταθέσουν τις ευθύνες σε άλλους».

Σε έντονους τόνους κινήθηκε η παρέμβαση του Μίμη Ανδρουλάκη στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της Βουλής. Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς παραδέχτηκε την κακή επιλογή συμβούλων. Αναρωτήθηκε: «Τι εμπειρογνώμονες είναι αυτοί; Αυτοί απέτυχαν να προβλέψουν όσα έγιναν εδώ και ένα χρόνο. Έχουμε τρελαθεί από τους ανθρώπους με επιστημονική επάρκεια που μας οδήγησαν στην καταστροφή».

Τέλος, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου έσπευσε να προαναγγείλει ανασχηματισμό, παραδεχόμενος και αυτός με τη σειρά του πως κάποιες κρίσιμες κυβερνητικές προσπάθειες έχουν πέσει στον γκρεμό: «Υπάρχουν διάφοροι τομείς στην κυβέρνηση που δεν έχουν φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα». Συμπλήρωσε τα λόγια του επισημαίνοντας πως «ο ανασχηματισμός είναι κομμάτι της πολιτικής ζωής και υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία για να τον ζητήσει κάποιος».

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και η συνεδρίαση του υπουργικό συμβουλίου για το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

andreas.belegris@gmail.com protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.