Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κουρουμπλής κατά Παπακωνσταντίνου

Κουρουμπλής κατά Παπακωνσταντίνου

Μετά τη σφοδρή επίθεση της Βασως Παπανδρέου, σήμερα στο ΚΤΕ Οικονομίας, στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σειρά πήραν στις επιθέσεις οι βουλευτές Κώστας Γείτονας και Παναγιώτης Κουρουμπλής, ανεβάζοντας μάλιστα τους τόνους και τους χαρακτηρισμούς σε βάρος του υπουργού Οικονομικών. Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής Β’ Περιφέρειας Αθήνας, Κώστας Γείτονας, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει χάσει το επικοινωνιακό παιχνίδι παρότι σε αυτόν τον τομέα υποτίθεται ότι έχει τρεις υπουργούς αρμόδιους για την επικοινωνία.

Ακόμα πιο σκληρός, ήταν ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος προειδοποίησε τον κ. Παπακωνσταντίνου, ότι η κατάσταση στην κοινωνία και στην κοινοβουλευτική ομάδα δεν είναι όπως πέρσι, που εφάρμοζε της αποφάσεις του μνημονίου χωρίς καν να ρωτάει τους βουλευτές και φέτος για να περάσει το ενδιάμεσο πρόγραμμα σταθεροποίησης θα πρέπει να ενημερώσει εγκαίρως τη Βουλή και να αποσπάσει τη συναίνεσή της. Όπως είπε, δεν είμαστε κυβέρνηση υπό κατοχή και αν χρειαστεί θα πρέπει να ξαναπάμε σε επαδιαπραγματεύση του μνημονίου, κάτι που είχε αφήσει να εννοηθεί και η Βάσω Παπανδρέου νωρίτερα.Αναφορικά με την χρηματοδότηση των τραπεζών, είπε ότι εγώ δεν μπορώ να δώσω την ψήφο εμπιστοσύνης μου στις τράπεζες χωρίς να ξέρω νωρίτερα που πάνε αυτά τα λεφτά, ενω χαρακτήρισε τους επιτρόπους που έχει τοποθετήσει το Υπουργέιο Οικονομικών στις τράπεζες για να ελέγχουν τη διαχείριση των 28 δις ως χειραγωγούμενους που δεν δημιουργούν εμπιστοσύνη ότι εκτελούν σωστά το έργο που τους έχει ανατεθεί.

Οι δηλώσεις αυτές αποτυπώνουν το κλίμα θυμού που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος και σε βάρος του ίδιου του υπουργού Οικονομικών και προαναγγέλει ίσως μεγάλη εσωστρέφεια στο κυβερνών κόμμα.

Πηγή:www.iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.