Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Κουρουμπλής: «Όσοι ονειρεύονται εκλογές βλέπουν όνειρα θερινής νυκτός»

Κουρουμπλής: «Όσοι ονειρεύονται εκλογές βλέπουν όνειρα θερινής νυκτός»

ImageHandler.ashxΑποκλείει και το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, λέγοντας ότι «αν λάβουμε υπόψη μας το εγχείρημα Παπαδήμου, τότε δεν μένει κανένα περιθώριο για πολιτικές διαστροφές»
«Όσοι ονειρεύονται εκλογές και υπονοούν αποστασίες, αν και είναι χειμώνας, βλέπουν όνειρα θερινής νυκτός», τονίζει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.
Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αποκλείει και το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, λέγοντας ότι «αν λάβουμε υπόψη μας το εγχείρημα Παπαδήμου, τότε δεν μένει κανένα περιθώριο για πολιτικές διαστροφές».
Δηλώνει θετικός στη δημιουργία μιας «μεγάλης δημοκρατικής παράταξης», χαρακτηρίζοντας ως πρώτο βήμα συνεννόησης των προοδευτικών δυνάμεων τη στήριξη της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό από την πλευρά των σοσιαλδημοκρατών.
Ο ίδιος σημειώνει ότι δαμορφώνεται ένα νέο δίπολο μεταξύ της νεοφιλελεύθερης ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και των προοδευτικών δυνάμεων «με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα», σημειώνοντας πως «όσοι αγνοούν αυτήν τη νέα πραγματικότητα που δημιουργείται θα μείνουν απολιθώματα της Ιστορίας».
Ο κ. Κουρουμπλής χαρακτηρίζει συμπαγή την κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών, ενώ για τον νέο εκλογικό νόμο τονίζει την ανάγκη να διασφαλιστεί η πλειοψηφία των 200 ψήφων ώστε να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές, ενώ για το μπόνους εδρών δηλώνει ότι θα πρέπει να συνδέεται με το ποσοστό που θα συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα ή συνασπισμός κομμάτων, το οποίο προσδιορίζει στο 40%.

protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Μάριος Θ.

    Κι ο ελληνικός λαός βλέπει εφιάλτες κάθε βράδυ από τη στιγμή που γίνατε κυβέρνηση! Καταφέρατε μέσα σε έναν χρόνο να μας βυθίσετε ακόμη πιο πολύ, προκαλέσατε τεράστιες κοινωνικές συγκρούσεις και έχετε το θράσσος και μιλάτε λαμόγια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.