Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2020

Κούλουμα με κακοκαιρία στην περιοχή μας

nmzvybkgln531430eda9b5fΣε επιφυλακή η Πολιτική  Προστασία  Αιτωλοακαρνανίας

Μπορεί σήμερα Σάββατο ο καιρός να ήταν ηλιόλουστος και με καλή θερμοκρασία αλλά τα πράγματα αλλάζουν από αύριο και αναμένεται κακοκαιρία που προφανώς θα επηρεάσει αρνητικά τον εορτασμό των Κούλουμων.
Η Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας μάλιστα διαβίβασε στους δήμους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Ε.Μ.Υ. σύμφωνα με το οποίο αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχές – ισχυρές καταιγίδες – ισχυροί άνεμοι – πυκνές χιονοπτώσεις) από την Κυριακή 22 – 02 – 2015 έως και την Δευτέρα 24 – 02 – 2015. Τους καλεί παράλληλα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, τα οποία προβλέπονται στις σχετικές εγκυκλίους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και στον σχεδιασμό τους για αντιμετώπιση προβλημάτων από τα καιρικά φαινόμενα.

ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 22-02-2015 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ. ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
1. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 – 02 – 2015 α). ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.
β) .ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ 900 ΜΕΤΡΑ) ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ (ΑΠΟ 700 ΜΕΤΡΑ).
γ). ΟΙ ΝΟΤΙΑΔΕΣ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ 7 ΜΕ 8 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΤΑ 9 ΜΠΟΦΟΡ.
2. ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 – 02 – 2015 ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΟΡΕΙΝΑ (ΑΠΟ 1000 ΜΕΤΡΑ). ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.