Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Νέες διοικήσεις στα Νοσοκομεία: Κραμποκούκης σε Αγρίνιο, Πεφάνης σε Μεσολόγγι

Νέες διοικήσεις στα Νοσοκομεία: Κραμποκούκης σε Αγρίνιο, Πεφάνης σε Μεσολόγγι

Έκπληξη η μη ανανέωση της θητείας του Γιάννη Μπίνα

Γεγονός πλεον οι αλλαγές σε διοικήσεις  Νοσοκομείων. Νέος διοικητής στο Νοσοκομείο Αγρινίου (στο οποίο εντάσσεται διοικητικά και το νοσοκομείο Μεσολογγίου) αναλαμβάνει ο Γεώργιος Κραμποκούκης, με καταγωγή από τη Μακρυνεία, στέλεχος της ΕΥΔΑΠ. Αναπληρωτής διοικητής για Μεσολόγγι ο Αχαϊός (πρώην αντιδήμαρχος Πάτρας) Δημήτρης Πεφάνης.Παράλληλα όπως είχε διαρεύσει από μέρες (αν και υποτίθεται ότι ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία του… opengov) νέος διοικητής στην 6η ΥΠΕ (σε αυτήν ανήκει και η Αιτωλοακαρνανία) αναλαμβάνει ο πρώην νομάρχης Αχαίας (και επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Πατρέων) Δημήτρης Κατσικόπουλος. Η μη ανανέωση της θητείας του Γιάννη Μπίνα στο νοσοκομείο Αγρινίου προκαλεί αίσθηση καθώς οι επιδόσεις της διοικησής του θεωρούνταν απολύτως θετικές και με βάση τα κατα καιρούς στοιχεία που δημοσιοποίηθηκαν.

Το όνομα του Γεώργιου Κραμποκούκη (διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης στην ΕΥΔΑΠ)είχε έρθει στο προσκήνιο αρχικώς στις αρχές του 2010 όταν η τότε υπουργός Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου τον επέλεξε για διοικητή στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, θέση που τελικώς ο ίδιος δεν απεδέχθη. Επανέρχεται πλέον για τον αναβαθμισμένο (μετά τις αλλαγές στον υγειονομικό χάρτη) ρόλο του διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου. Η επιλογή του αιφνιδίασε πάντως πολλούς στο νομό  ενώ και η επιλογή παράγοντα της Αχαϊας για το νοσοκομείο Μεσολογγίου σχολιάζεται ποικιλοτρόπως.

 Ο Δημήτρης Πεφάνης (φωτό)έχει καταγωγή και από την Αιτωλοακαρνανία ενώ  διετέλεσε μέχρι τον Απρίλιο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» αλλά όπως και η τότε διοικητής του Ελένη Ρογδάκη παύθηκε με απόφαση του  υπουργείου Υγείας μετά το πόρισμα των επιθεωρητών Υγείας σύμφωνα με το οποίο κατά την ημέρα που από το νοσοκομείο κοινοποίησε ότι δεν μπορεί να εφημερεύσει λόγω έλλειψης κλινών και υγειονομικού υλικού, αυτό διέθετε δεκάδες κενές κλίνες και απόθεμα υλικού. Ουσιαστικά πλέον ο Αχαϊός παράγοντας αποκαθίσταται με τη νέα τοποθέτηση του.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.