Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, 2020

«Κραυγή αγωνίας» των εργαζομένων του νοσοκομείου Αγρινίου

«Κραυγή αγωνίας» των εργαζομένων του νοσοκομείου Αγρινίου

«Κραυγή αγωνίας» τιτλοφορείται η ανακοίνωση του Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Αγρινίου.

hospital_agrinio_41

«Κραυγή αγωνίας» τιτλοφορείται η ανακοίνωση του Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Αγρινίου. «Παρά την τόση δημοσιότητα, παρά τις τόσες παρεμβάσεις από τους φορείς της πόλης με συλλαλητήρια, πορείες, παραστάσεις, συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας, παρά τις τόσες επίκαιρες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και τις παρεμβάσεις από αρκετούς βουλευτές του νομού μας για την κατάσταση αυτή τίποτε δεν έχει διορθωθεί» σημειώνει το Δ.Σ,. των εργαζομένων.

Για τη διοίκηση μάλιστα αναφέρει πως «μετά τα συνεχόμενα λουκέτα στην καρδιολογική κλινική φαίνεται ότι έχει βαλθεί να τελειώνει και με την μονάδα τεχνητού νεφρού. Αυθαίρετες αποφάσεις για μετακινήσεις εργαζομένων χωρίς καμιά εισήγηση από την αρμόδια νοσηλευτική υπηρεσία έχουν φέρει στα κόκκινα τους νοσηλευτές του τμήματος αυτού καθώς και τους ασθενείς». Η ανακοίνωση αναλυτικά:

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ

Η αρνητική δημοσιότητα που περιβάλει το νοσοκομείο Αγρινίου το τελευταίο εξάμηνο είναι απολύτως δικαιολογημένη.
Οι παραιτήσεις γιατρών και η φυγή επιστημόνων προς άλλες υπηρεσίες, τα λουκέτα στην καρδιολογική κλινική παρά τα παχιά λόγια ακόμη και του πρώην πρωθυπουργού στην πόλη μας, οι μηνυτήριες αναφορές, οι αγωγές και τα εξώδικα εργαζομένων προς την διοίκηση, οι καταγγελίες ασθενών και συνοδών επίσης προς αυτήν, οι απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες γιατρών και εργαζομένων, ο ατελείωτος αριθμός οφειλόμενων ρεπό σε ανθρώπους που δουλεύουν κυκλικά ωράρια για να μπορέσει κάπως να τσουλήσει το πράγμα στο ευαίσθητο αυτό χώρο της υγείας συνθέτουν μια κατάσταση άκρως προβληματική και εν τέλει επικίνδυνη για την ασφάλεια της λειτουργίας αυτού του ιδρύματος.
Κι όμως, παρά την τόση δημοσιότητα, παρά τις τόσες παρεμβάσεις από τους φορείς της πόλης με συλλαλητήρια, πορείες, παραστάσεις, συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας, παρά τις τόσες επίκαιρες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και τις παρεμβάσεις από αρκετούς βουλευτές του νομού μας για την κατάσταση αυτή τίποτε δεν έχει διορθωθεί.
Ακόμη και η κυβερνητική αλλαγή που επήλθε στη χώρα μας εδώ και ένα μήνα δεν κατάφερε προς ώρας όχι μόνο να αλλάξει την εικόνα αλλά ούτε καν να την φρενάρει. Η διοίκηση συνεχίζει ακάθεκτη τον γνωστό παραδοσιακό ελληνικό πελατειακό της τρόπο να ροκανίζει τον χρόνο της είτε με την χαρακτηριστική της αδράνεια είτε με αποφάσεις της που όχι μόνο συντηρούν την προηγούμενη εικόνα που περιγράψαμε αλλά επιταχύνουν το διαλυτικό της έργο που με τόση ζέση έχει ξεκινήσει από την μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα της υπηρετώντας πιστά όχι μόνο τις μνημονιακές πολιτικές αλλά και την εξυπηρέτηση διαφόρων συμφερόντων των τοπικών κυβερνητικών παραγόντων.
Μετά τα συνεχόμενα λουκέτα στην καρδιολογική κλινική φαίνεται ότι έχει βαλθεί να τελειώνει και με την μονάδα τεχνητού νεφρού. Αυθαίρετες αποφάσεις για μετακινήσεις εργαζομένων χωρίς καμιά εισήγηση από την αρμόδια νοσηλευτική υπηρεσία έχουν φέρει στα κόκκινα τους νοσηλευτές του τμήματος αυτού καθώς και τους ασθενείς.
Αναφορές τόσο προφορικές όσο και γραπτές από την υπεύθυνη του τμήματος εδώ και μήνες δεν έχουν καταστεί ικανές να ευαισθητοποιήσουν την διοίκηση με αποτέλεσμα να φτάνει η ώρα που να μην μπορούμε να διορθώσουμε τα πράγματα. Η ίδια διαλυτική εικόνα παρουσιάζεται και σε άλλα τμήματα π.χ. χειρουργείο, επείγοντα, παθολογική όπου ο αριθμός του προσωπικού έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια ασφαλείας.
Για όλα τα παραπάνω απαιτούμε από την νέα ηγεσία του υπουργείου υγείας:
1 την άμεση αντικατάσταση της διοίκησης
2 την άμεση πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού
3 την άμεση εφαρμογή του οργανισμού του νοσοκομείου που καθυστερεί εδώ και δυο χρόνια αδικαιολόγητα και αυθαίρετα από τη μεριά της διοίκησης
4 την αύξηση του προϋπολογισμού του ιδρύματος για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του
5 την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων
6 την άμεση κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ
7 την άμεση και ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών ανεξαρτήτου ασφαλιστικής δυνατότητας προς όλες τις δημόσιες δομές υγείας
8 την άμεση ανασυγκρότηση του διαλυμένου συστήματος πρωτοβάθμιας υγείας
9 την άμεση αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου της πόλης μας καθώς και όλης της εγκαταλελειμμένης δημόσιας περιουσίας για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών.
Το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. pol

    Αξιοκρατία» είναι η αρχή σύμφωνα με την οποία προωθείται ο ικανός, ο άξιος για μια δημόσια θέση, χωρίς να εμποδίζεται απ’ τον πλούτο, την καταγωγή ή την κοινωνική του θέση.
    Η κακοδιοίκηση από τους Οργανισμούς ως επί το πλείστο κρατικούς και τις Επιχειρήσεις με την μορφή της αξιοκρατίας και η υπανάπτυξη δημιουργούν ένα φαύλο κύκλο που δεν προάγει καμία αξία, κανένα αποτέλεσμα και καταλήγουμε στην ανατολίτικη λογική του βολέματος, του κολλητού, του κοντοχωριανού του λαμόγιου.
    AYTA συμβαίνουν και στο γ.ν. Αγρινίου!!!!!
    Ανάξιοι μικροί κυβερνήτες σε λάθος θέσεις που τοποθετούνται εγκάθετοι από τα λαμόγια της πολιτικής και οι σωστοί εργαζόμενοι είναι στο περιθώριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.