Τρίτη, 2 Ιουνίου, 2020

Κραυγή απόγνωσης από Κάλαμο και Καστό

Κραυγή απόγνωσης από 10 μικρά νησιά – Επιστολή σε Σαμαρά: Κύριε πρωθυπουργέ: Δεν έχουμε νερό, συγκοινωνίες και γιατρό!

– Πρόκειται για τα νησιά: Οθωνοί, Ερεικούσα, Μαθράκι, Κάλαμος, Καστός, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Δονούσα, Κουφονήσια και Αντικύθηρα
– Ζητούν ένταξη στο ΕΣΠΑ και έργα προσβασιμότητας και τουριστικής ανάπτυξης στα νησιά αυτά
– Η επιστολή εστάλει και σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς

Δεν έχουν τα αυτονόητα και γι’ αυτά πρέπει να στείλουν επιστολή στον ίδιο τον πρωθυπουργό για να ους δώσει κάποιος σημασία.

Είναι μια ιστορία που επαναλαμβάνεται. Δημοτικοί άρχοντες από 10 μικρά νησιά – στολίδια που γεμίζουν κόσμο το καλοκαίρι και ξεχνιώνται τον χειμώνα ζητούν νερό, συγκοινωνίες και γιατρό.

Πρόκειται για τις δημοτικές αρχές δέκα μικρών νησιών, των δήμων Κέρκυρας, Λευκάδας, Νάξου και Κυθήρων.

Με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, οι αντιδήμαρχοι των νησιών διαμαρτύρονται για την εξαίρεσή τους από την εφαρμογή της αρχής του Καλλικράτη «Κάθε νησί και δήμος».

«Τα νησιά μας βρίσκονται ένα στάδιο πριν από την εγκατάλειψη», τονίζουν οι αντιδήμαρχοι των νησιών Οθωνοί, Ερεικούσα και Μαθράκι του δήμου Κέρκυρας, Κάλαμος και Καστός του δήμου Λευκάδας, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Δονούσα και Κουφονήσια του δήμου Νάξου και Αντικύθηρα του δήμου Κυθήρων.

Οι ίδιοι παραθέτουν μερικά από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν: υδροδότησης, ελλιπούς συγκοινωνίας, καθώς και απουσίας αγροτικού γιατρού.

Στη συνέχεια προτείνουν, μεταξύ άλλων, την ένταξη στο ΕΣΠΑ έργων προσβασιμότητας και τουριστικής ανάπτυξης στα νησιά αυτά, την εφαρμογή του αυτοδιοίκητου των νησιών, την τοποθέτηση αγροτικών γιατρών σε όλα τα μονοθέσια περιφερειακά ιατρεία των νησιών και τη διατήρηση των επιδοτήσεων για τις συγκοινωνίες των άγονων γραμμών.

Η επιστολή εστάλη στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στους επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΚΚΕ.

newsit.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.