Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Κυριάκος Μητσοτάκης: Να δούμε τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη «Από την Αρχή»

unnamed

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:
Να δούμε τη μεγάλη κεντροδεξιά
παράταξη «Από την Αρχή»

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλάει στο agrinionews.gr

Έναν μήνα πριν την εσωκομματική κάλπη της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Β’ Αθήνας και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στο agrinionews.gr
«Όσοι με επιλέξουν στην εσωκομματική διαδικασία θα το κάνουν γιατί θέλουν η Ν.Δ. να αλλάξει, να ανανεωθεί. Να δούμε τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη “Από την Αρχή”», υπογραμμίζει ο κ. Μητσοτάκης. Ερωτώμενος για το ποιες αλλαγές θα επιφέρει στο κόμμα σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος τονίζει πως «θα αλλάξει καταρχήν ο τρόπος λειτουργίας των περιφερειακών μας οργανώσεων. Το κόμμα θα γίνει ζωντανό. Όλοι, μα όλοι, ακόμη και ο Πρόεδρος που θα έχει θητεία, θα αξιολογούνται».«Η γνώμη μου είναι ότι είναι δύσκολο έως και αδύνατο να δουλέψει έτσι το Κόμμα. Θα πρόκειται για μια ξεκάθαρη δυαρχία», λέει απαντώντας για το αν μπορεί η ΝΔ να λειτουργήσει με εξωκοινοβουλευτικό αρχηγό .«Ψάχνουμε έναν αρχηγό που θα είναι το αντίθετο του Τσίπρα, όχι ένα ομοίωμα του» ξεκαθαρίζει ο κ. Μητσοτάκης o οποίος την Κυριακή 1η Νοεμβρίου θα επισκεφθεί την Αιτωλοακαρνανία. Aναλυτικά η συνέντευξη:

Κύριε Μητσοτάκη, είμαστε έναν μήνα πριν την εσωκομματική κάλπη για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ. Το προφανές ερώτημα είναι το εξής: Γιατί όσοι προσέλθουν στις κάλπες να επιλέξουν τη δική σας υποψηφιότητα;

Όσοι με επιλέξουν στην εσωκομματική διαδικασία θα το κάνουν γιατί θέλουν η Ν.Δ. να αλλάξει, να ανανεωθεί. Να δούμε τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη «Από την Αρχή». Αυτή είναι υπόσχεση και δέσμευση ταυτόχρονα για το μέλλον του Κόμματός μας. Για να γίνει ξανά η Ν.Δ. εκφραστής του μεγάλου κεντροδεξιού χώρου, μια παράταξη ικανή να εμπνεύσει και να κυβερνήσει τον τόπο.
Υπάρχει μεγάλη κούραση και κόπωση στους ψηφοφόρους της ΝΔ – η κούραση και η κόπωση που βιώνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες ως αποτέλεσμα των θυσιών που έκαναν μέσα σ’ αυτή τη μνημονιακή διαδικασία των τελευταίων πέντε ετών, όπως επίσης και αποτέλεσμα της ανασφάλειας και αβεβαιότητας που δημιουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά ο Πρωθυπουργός με τις επιλογές και τις αποφάσεις του.
Δεν θεωρώ όμως ότι οι Νεοδημοκράτες και οι Νεοδημοκράτισσες φοβούνται, όπως θέλουν πολλοί να πιστέψουν, ότι κινδυνεύει με διάσπαση το κόμμα. Αντιθέτως, η διαδικασία εκλογής ηγεσίας για την επόμενη ημέρα, σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, είναι αυτό που εγγυάται την αναγέννηση της παράταξης μας.
Αν είναι κάτι για το οποίο ανησυχούν οι ψηφοφόροι μας, είναι η συνέχιση μιας πορείας φθοράς του κόμματός μας. Το 2004 όταν βγήκα για πρώτη φορά βουλευτής, 3.300.000 ψηφοφόροι επέλεξαν τη ΝΔ εν αντιθέσει με 1.500.000 στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Χάσαμε δηλαδή το 65% της δύναμης μας μέσε σε 11 χρόνια. Κίνδυνος για μας είναι οι λίγοι να συνεχίσουν να παίρνουν αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες. Πρέπει να ανοίξουμε τα παράθυρα να μπει οξυγόνο στο κόμμα. Να ανανεωθούμε βάσει της δυναμικής και των ιδεών νέων ανθρώπων που θα βοηθήσουν τη ΝΔ να παράγει εφαρμοσμένες πολιτικές προτάσεις για τα προβλήματα που ταλανίζουν την καθημερινότητα του πολίτη.
Εγώ είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος ότι θα έχουμε μεγάλη προσέλευση στις εσωκομματικές εκλογές και αυτό θα σημάνει το κάλεσμα ώστε να γίνουμε ξανά μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, που θα προσελκύει γυναίκες και άνδρες, τα πιο παραγωγικά στρωματά της ελληνικής κοινωνίας, από τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας μέχρι τη δυναμική δεξιά.

Μιλάτε για την ανάγκη της ριζικής ανανέωσης του κόμματος σας. Στην περίπτωση που εκλεγείτε με ποιον τρόπο θα υλοποιήσετε αυτό τον στόχο;

Θα αλλάξει καταρχήν ο τρόπος λειτουργίας των περιφερειακών μας οργανώσεων. Οι τοπικές μας θα γίνουν κύτταρα ζύμωσης ιδεών και προτάσεων, αλλά κυρίως θα αποτελέσουν σημείο επαφής του κόμματος με τις τοπικές κοινωνίες. Και θα έχουν λόγο στο κόμμα, όπως κυρίως στη επιλογή υποψηφίων στις βουλευτικές εκλογές. Το κόμμα θα γίνει ζωντανό. Όλοι, μα όλοι, ακόμη και ο Πρόεδρος που θα έχει θητεία, θα αξιολογούνται. Αυτός είναι ένας βασικός λόγος που θεωρώ ότι η Ν.Δ. πρέπει να διεξάγει ετήσιο συνέδριο όπου θα υπάρχει διάλογος για την πορεία του κόμματος και θα υπάρχει έτσι ουσιαστική συνδιαμόρφωση της πορείας της παράταξης. Η Ν.Δ. θα αλλάξει από κάτω προς τα πάνω και αυτή η δυναμική θα δώσει στην κοινοβουλευτική ομάδα τη δυνατότητα διαμόρφωσης θέσεων και προτάσεων για τη χώρα. Δεν πιστεύω στη θεωρία του ώριμου φρούτου. Μια ικανή και αποτελεσματική Κυβέρνηση φτιάχνεται στη Βουλή όταν ακόμα είναι αντιπολίτευση. Έτσι θα κερδίσουμε ξανά το νου και την ψυχή του Έλληνα πολίτη και ψηφοφόρου. Λέγοντας αλήθειες. Προτάσσοντας πολιτικές και όχι οράματα. Με συνέπεια. Με αποφασιστικότητα. Και κυρίως με αποτελεσματικότητα.

Κουβέντα μεγάλη γίνεται για το αν μπορεί η ΝΔ να λειτουργήσει με εξωκοινοβουλευτικό αρχηγό, δεδομένο πως αυτό θα είναι χαρακτηριστικό ενός εκ των συνυποψηφίων σας στην περίπτωση εκλογής του. Ποια είναι η γνώμη σας; Και ποια εκτιμάται πως πρέπει να είναι η αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ σε αυτή τη συγκυρία;

Η γνώμη μου είναι ότι είναι δύσκολο έως και αδύνατο να δουλέψει έτσι το Κόμμα. Θα πρόκειται για μια ξεκάθαρη δυαρχία. Ο επόμενος αρχηγός της Ν.Δ. θα είναι ο επόμενος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ανά πάσα στιγμή θεωρητικά, ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας. Μάχες θα πρέπει να μπορεί να δίνει στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας. Μάχες θα πρέπει να μπορεί να δίνει με τον κ. Τσίπρα στη Βουλή. Την επόμενη μέρα κιόλας ο επόμενος αρχηγός της θα πρέπει μέσα στη βουλή να αντισταθεί στον αριστερό κρατισμό του Αλέξη Τσίπρα. Στον ισοπεδωτισμό και στις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει να μπορεί να προτάξει εναλλακτικές λύσεις και ισοδύναμα στην τρομακτική δίωξη της μεσαίας τάξης και της επιχειρηματικότητας με την ιδεολογική φοροεπιδρομή της Κυβέρνησης.

Μεγάλο τμήμα της βάσης αλλά και του στελεχιακού δυναμικού κάνει λόγο για ανάγκη ενός αντι-Τσίπρα στη ΝΔ. Συμμερίζεστε αυτή την άποψη;

Ψάχνουμε έναν αρχηγό που θα είναι το αντίθετο του Τσίπρα, όχι ένα ομοίωμα του. Ψάχνουμε έναν αρχηγό που να είναι άρτιος διαχειριστής της αλήθειας και της πραγματικότητας που βιώνουμε και όχι άρτιος χειριστής του ψέματος. Ψάχνουμε έναν αρχηγό που θα υπερασπίσει τις θεμελιώδεις αξίες της κεντροδεξιάς: ελευθερία, αξιοσύνη, αξιοκρατία. Όχι τον αριστερό κρατισμό και ισοπεδωτισμό. Ψάχνουμε έναν αρχηγό που θα μπορεί να επαναφέρει την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη της Ελλάδος με τους εταίρους, φίλους και συμμάχους μας, όχι να τη κάνει περίγελο όπως αποκαλύφτηκε στο πρόσφατο ντοκιμαντέρ του γαλλο-γερμανικού ARTE για την ελληνική κρίση, αλλά και φυσικά και από το φιάσκο του πρωθυπουργού στο ίδρυμα Κλίντον. Αν ψάχναμε, κύριε Ροϊδη, τον αντι – Τσίπρα θα γινόμασταν και εμείς ΣΥΡΙΖΑ.

Την Αιτωλοακαρνανία θα την επισκεφθείτε στο πλαίσιο της προώθησης της υποψηφιότητας σας για την ηγεσία της ΝΔ;

Προφανώς. Όπως ξέρετε γυρίζω όλη την Ελλάδα για την υποστήριξη της υποψηφιότητάς μου, καθώς θέλω να ακούσω όσο το δυνατόν την κοινωνία των πολιτών και τη βάση της Νέας Δημοκρατίας. Στο πλαίσιο αυτό ο νομός Αιτωλοακαρνανίας στον οποίο κατοικούν και πολλοί Ευρυτάνες δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το σχεδιασμό μου. Έτσι την Κυριακή 1 Νοεμβρίου θα έχω τη χαρά να επισκεφθώ το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι.

unnamed

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. antikeimenikos

    Γερμανοτσολιάς, όχι σαν τον πρωθυπουργό μας, τον ήρωα…

  2. Μάριος Θ.

    Προς Άκης Ροδίτης: Γιατί λες αλήθειες που πονάνε? Δεν το ξέρεις πως θα σε λοιδωρήσουν και θα σε πουν ”γερμανοτσολιά” οι δημοκρατικοί-προοδευτικοί-πρωτηφορααριστερικοί συμπολίτες μας? Δεν φοβάσαι πως με την ειρωνεία σου θα κάνεις κακό στη χώρα ενώ με κόπο προσπαθούν να την κάνουν να σταθεί στα πόδια της φορολογώντας όποιον αναπνέει?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.