Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Κόκκινος σταυρός πάνω στο οπαδικό συνθηματικό…

Κόκκινος σταυρός πάνω στο οπαδικό συνθηματικό…

…έχει προκαλέσει μια καινούρια  κόντρα.

 

Το τελευταίο διάστημα όποιος συνηθίζει να παρατηρεί τους τοίχους της πόλης για να καταγράφει τάσεις, συνθήματα, έχθρες, απειλές, προτιμήσεις, ιδεολογίες κλπ, έχει διαπιστώσει κάτι που ξεκίνησε από πρωτοφανές και έχει καταλήξει τουλάχιστον άβολο για τον θεατή. Κάποιοι περνούν συστηματικά και βάζουν, με σπρέυ ή με μπογιά, έναν κόκκινο σταυρό πάνω σε οπαδικά συνθηματικά! Και όχι μόνο αυτό αλλά, όπως βλέπετε στην πρώτη φωτογραφία, υπάρχουν περιοχές της πόλης που έχουν σχηματίσει το “Ιησούς Χριστός Νικά”! Το ακόμη πιο παράξενο είναι ότι αυτό-για κάποιο άγνωστο σε μας λόγο-συμβαίνει μόνο στα συνθήματα του Παναιτωλικού δηλαδή πάνω στο “6” που συμβολίζει τη θύρα των φανατικότερων της ομάδας του Αγρινίου ή πάνω στο “W” που αντιστοιχεί στο “Warriors” την ονομασία δηλαδή των οργανωμένων της θύρας 6.
Η απόδειξη είναι ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπως κοντά στο νέο Άγιο Χριστόφορο όπου το φαινόμενο υπάρχει κανονικά, όμως μόνο πάνω στα συνθηματικά που προαναφέραμε και όχι στα αντίστοιχα ομάδων της πρωτεύουσας που υπάρχουν λίγα μέτρα πιο πέρα! Να είναι άραγε ο αριθμός “6” που εξιτάρει όσους κάνουν αυτή την παρέμβαση; Να υπάρχει κάτι από το παρελθόν; Η αλήθεια είναι ότι το φαινόμενο συμβαίνει εδώ και πάνω από ένα χρόνο και δυστυχώς έχει πάρει και μια τροπή βεντέτας, αφού δεν είναι λίγα τα συνθήματα όπως “θα σε βρούμε…” κλπ. Το ανησυχητικό, δε, είναι ότι σε κάποια σημεία υπάρχουν ακόμα και ευθείες βρισιές ή απειλές προς όποιους κάνουν αυτή την παρέμβαση.

Εν ολίγοις το μόνο που έλειπε από τους τοίχους της πόλης είναι ανταλλαγή φιλοφρονήσεων μεταξύ οπαδών και παραθρησκευτικών ομάδων(;). Εκτός αν πρόκειται για κάποια συνθηματική πλάκα αλλά και πάλι γιατί μόνο στα συνθηματικά του Παναιτωλικού και γιατί με τέτοια “γαλλικά”; Κάθε πληροφορία που θα μας διαφωτίσει είναι δεκτή φυσικά, καθώς οι τοίχοι και στην πόλη του Αγρινίου είναι ένας καμβάς επίδειξης, κυριαρχίας του ισχυρού, μανιφέστων, ιδεολογιών, αλλά και μη-ανοχής από κάποιους λόγω υπερβολικής ανοχής ή αδιαφορίας από τους περισσότερους.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.