Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Κόμβος της λαθρομετανάστευσης τα παράλια μας.Νέες συλλήψεις σήμερα στον Αστακό

Κόμβος της λαθρομετανάστευσης τα παράλια μας.Νέες συλλήψεις σήμερα στον Αστακό

Διαβόητος τούρκος διακινητής
Πρωινές ώρες σήμερα στη θαλάσσια περιοχή πλησίον των ακτών Αστακού και στο πλαίσιο αξιοποίησης σχετικών πληροφοριών για διακίνηση λαθρομεταναστών κατελήφθη από στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής ιστιοφόρο σκάφος με στοιχεία «RΑΚΟΚ» σημαίας Η.Π.Α. μήκους 11,60μ. επί του οποίου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένοι έξι λαθρομετανάστες κατά δήλωσή τους Τούρκοι υπήκοοι καθώς και Τούρκος διακινητής, ως κυβερνήτης του σκάφους. Επιπλέον, στην ίδια τοποθεσία συνελήφθησαν τριάντα τέσσερις παράνομοι αλλοδαποί που προορίζονταν για επιβίβαση στο ιστιοφόρο.
Επισημαίνεται από το Λιμενικό ότι ο συλληφθείς Τούρκος διακινητής θεωρείται εξαιρετικά δραστήριο μέλος κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών και αποτελούσε στόχο των αρμοδίων Υπηρεσιών του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. καθώς είχε διαπιστωθεί η ανάμειξή του το τελευταίο διάστημα σε διάφορα περιστατικά διακίνησης λαθρομεταναστών στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.
Το συμβάν πάντως επιβεβαιώνει πλέον ότι τα παράλια της Αιτωλοακαρνανίας αποτελούν βασική δίοδο προς τους θαλάσσιους δρόμους των λαθρομεταναστών.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.