Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Κόντρες στην ΤΕΔΚ για το μετοχικό κεφάλαιο της ΑΜΦΙΓΑΛ

Κόντρες στην ΤΕΔΚ για το μετοχικό κεφάλαιο της ΑΜΦΙΓΑΛ

Ενδιαφέρουσα συνεδρίαση θα έχει η ΤΕΔΚ Αιτωλοακαρνανίας την ερχόμενη Τρίτη. Το όργανο αυτό της Aυτοδιοίκησης του Νομού πρόκειται να πραγματοποιήσει την εξ’ αναβολής συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας (δεν έγινε λόγω έλλειψης απαρτίας) και θα ξεκαθαρίσουν οι προθέσεις του προέδρου της και δημάρχου Αμφιλοχίας Απόστολου Κοιμήση για το αν η ΤΕΔΚ θα συμμετάσχει η όχι στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΑΜΦΙΓΑΛ ΑΕ.
Για το ενδεχόμενο αυτό αρνητικά εμφανίζονται πολλά μέλη του διοικητικού συμβουλίου, όχι μόνο όσα ανήκουν στην «αντιπολίτευση» αλλά και άλλα.
Όσοι είναι αρνητικοί υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί η ΤΕΔΚ να συμμετάσχει σε αύξηση κεφαλαίου ανώνυμης εταιρείας στην οποία δεν έχει την πλειοψηφία Οργανισμός Αυτοδιοίκησης (πλειοψηφών μέτοχος της ΑΜΦΙΓΑΛ είναι η ΕΑΣ Αγρινίου). Θεωρούν επίσης άστοχο η ΤΕΔΚ να δώσει από τοι ταμείο της ένα μεγάλο ποσό για το σκοπό αυτό. Και εξάλλου επισημαίνουν ότι το όργανο αυτό είναι απερχόμενο και ουσιαστικά χωρίς σοβαρή νομιμοποίηση. Σε αυτό μετέχουν και πρώην στελέχη της αυτοδιοίκηση που μετά τις εκλογές του 2010 δεν έχουν θεσμικό ρόλο πλέον ενώ σύντομα η ΤΕΔΚ θα παραχωρήσει τη σκυτάλη στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων. Άρα το ορθότερο είναι η ΠΕΔ να κληθεί να πάρει σχετική απόφαση.
Παραθέτουμε αυτόν τον προβληματισμό που αναπτύσσεται σε μια μερίδα στελεχών στους κόλπους της ΤΕΔΚ .
Επισημαίνουμε πάντως ότι η μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης γάλακτος της ΑΜΦΙΓΑΛ στην Κεχρινιά είναι μια σημαντική επένδυση για το νομό που βοηθήσει την τοπική οικονομία . Από τα 8,74 εκατ. ευρώ της συνολικού προϋπολογισμού της, η δημόσια δαπάνη θα καλύψει το 41,01% (3,584 εκατ. ευρώ), ενώ το υπόλοιπο 58,99% (5,156 εκατ. ευρώ) θα καλύψει η εταιρεία. Από τα τελευταία τα 2,194 εκατ. ευρώ περίπου (25,10%) θα είναι ίδια κεφάλαια, ενώ τα εναπομείναντα 2,962 εκατ. ευρώ (33,89%) θα προέλθουν από δανεισμό.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.