Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Κόντρες στους κόλπους των εργαζομένων του Αμβρακία- Άκτιο

rfffΤο Δ.Σ. του Εργατικού κέντρου Αγρινίου με αιχμηρή ανακοίνωση καταφέρεται κατά του «δήθεν προέδρου του σωματείου των εργαζομένων στον Οδικό Άξονα Αμβρακία- Άκτιο». Αφορμή της ανακοίνωσης ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Γεγονός (διαβάστε το ΕΔΩ). Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α καταγγέλλει στους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής και ειδικότερα στους συναδέλφους που εργάζονται στον οδικό άξονα ΑΜΒΡΑΚΙΑ – ΑΚΤΙΟ τις απαράδεκτες, προβοκατόρικες , ανυπόστατες καταγγελίες του δήθεν προέδρου του σωματείου των «εργαζομένων» , όπως έλαβαν χώρα σε δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «ΓΕΓΟΝΟΣ» της 24ης Οκτωβρίου 2015 . Το εν λόγω άτομο κατηγορεί το Ε. Κ. Αγρινίου για συναλλαγή με την εργοδοσία για τις απολύσεις που έγιναν στον οδικό άξονα.
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί» ! Το άτομο αυτό όχι απλά στήριζε όλο το προηγούμενο διάστημα τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό , αλλά με συγκεκριμένες ενέργειες, κατ’ εντολή της εργοδοσίας, ξεπούλησε τους συναδέλφους του για ιδιοτελείς σκοπούς.
Όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να οργανώσει την πάλη των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις και την απλήρωτη εργασία , αντίθετα φωτογραφίζονταν με τους υπουργούς ,τους πρώην και τους νυν.
Το Ε.ΚΑ είναι πάντα ενάντια στις απολύσεις και όπου αυτές γίνονται παλεύει για την ανάκλησή τους.
Για τη στάση του Ε.Κ.Α έχουν άποψη οι εργαζόμενοι όλο το προηγούμενο διάστημα . Ήταν πάντα στο πλευρό τους στην οργάνωση του αγώνα τους για την επίλυση των προβλημάτων τους. Όχι μόνο δεν είχε συνδιαλλαγές με την εργοδοσία , όπως έκανε ο ίδιος , αλλά πάντα έφερνε τους εργοδότες μπροστά στους εργαζόμενους για να συζητήσουν.
Το Ε.Κ.Α. πήρε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες το περασμένο διάστημα μαζί με τα σωματεία των οικοδόμων, των χειριστών και των οδηγών για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων. Αυτές είναι δημοσιευμένες στον τύπο . Κατήγγειλε την εργοδοσία για τις απολύσεις που είχαν και εκβιαστικό χαρακτήρα, μιας και οι εργαζόμενοι δεν υπάκουαν στις εντολές για άδειες άνευ αποδοχών.
Όσον αφορά για το ότι δεν ενημέρωνε το Ε.Κ.Α το Σωματείο των εργαζομένων πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι ότι το εν λόγω σωματείο έκανε εκλογές χωρίς να πληροί τους όρους διεξαγωγής , όπως στη Γενική Συνέλευση δεν υπήρχε έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής και οικονομικός απολογισμός ( ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του ), έγραφε μέλη άτομα που δεν ήταν εργαζόμενοι στο χώρο και ποτέ δεν έστειλε τα πρακτικά αρχαιρεσιών στο Εργατικό Κέντρο Λευκάδας που ανήκε το σωματείο.
Για τους παραπάνω λόγους 30 περίπου εργαζόμενοι έκαναν ασφαλιστικά μέτρα για την ακύρωση των εκλογών . Η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια.
Σε μια περίοδο που η εργατική τάξη δέχεται σαρωτική επίθεση από κυβέρνηση – Ε.Ε.- εργοδοσία τέτοια άτομα αναλαμβάνουν συγκεκριμένες εργολαβίες από τους εργοδότες τους και τους πολιτικούς τους προϊσταμένους να χτυπήσουν το ταξικό κίνημα. Γνωρίζουν καλά ότι το Ε.Κ.Α. είναι αταλάντευτα με τους εργαζόμενους και ότι ο μόνος σκοπός του είναι η οργάνωση της πάλης για την επίλυση των προβλημάτων και την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής – αντεργατικής πολιτικής.
Καλούμε τους εργαζόμενους να απομονώσουν τέτοια άτομα , να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία τους , να συμβάλουν για την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος και πρώτη απάντηση τους να είναι η συμμετοχή στην απεργία στις 12 Νοέμβρη .
ΤΟ Δ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.