Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Κόσμος πολύς στο Αγρίνιο:Εικόνες στις 10 Αυγούστου…

Κόσμος πολύς στο Αγρίνιο…
Εικόνες στις 10 Αυγούστου…

Εντύπωση κάνει σε πολλούς η εικόνα του Αγρινίου ειδικά τις απογευματινές ώρες όταν η αγορά είναι ανοιχτή. Το πρωί πάρα πολλοί φεύγουν για κοντινές εκδρομές ή για ένα μπάνιο αλλά το απόγευμα οι εμπορικοί δρόμοι είναι γεμάτοι και ο κόσμος κάνει βόλτες και ψάχνει όσο το δυνατόν περισσότερη δροσιά. Οι εικόνες που βλέπετε είναι από κεντρικά σημεία της πόλης χτες Τρίτη απόγευμα γύρω στις 7 η ώρα. Και πρέπει να σημειωθεί ότι όσο βράδιαζε τόσο περισσότερο πύκνωνε ο κόσμος. Θυμίζουμε, δε, ότι σήμερα έχουμε 10 Αυγούστου! Οι ειδικοί πάντως της αγοράς λένε ότι αυτό δεν μεταφράζεται αυτόματα και σε μεγάλους τζίρους στα μαγαζιά αν και η κίνηση πάει καλά για την εποχή. Σύμφωνα με όσους είναι χρόνια στην πιάτσα πρόκειται για πολύ κόσμο που «κατέβηκε»(στην πραγματικότητα στο χάρτη ανέβηκε, αλλά από κόμπλεξ έχει επικρατήσει το ανάποδο…) από Αθήνα και πιθανώς θα αποδράσει μόνο κανένα τριήμερο το 15αύγουστο. Επίσης στην πόλη έχουν πέσει και πολλοί επισκέπτες από την υπόλοιπη ευρύτερη περιοχή για να ψωνίσουν και να κινηθούν καθώς και οι θερμοκρασίες δεν είναι απαγορευτικές. Μάλιστα από αύριο θα είναι και 3 βαθμούς κάτω και θα είναι ευκολότερη η κινητικότητα στην πόλη.
Στις εικόνες υπάρχει και μποτιλιάρισμα(!) στην Σπύρου Τσικνιά μπροστά στη Μητρόπολη, ενώ ακόμα υπάρχει η αρχή της Παπαστράτου στον περίπατο αλλά και… εντυπωσιακές εικόνες μπροστά από καταστήματα. Ακόμα και η πλατεία γεμίζει μετά τις 8 η ώρα όπως και οι ανοιχτοί χώροι με πρώτο και καλύτερο το πάρκο. Σύμφωνα, δε, με όσα έχουμε δει και τα περιφερειακά μαγαζιά που διαθέτουν αναψυχή και πισίνες έχουν πολύ κόσμο, ειδικά μετά τις 9.30 το βράδυ, όταν πολλοί αναζητούν έξοδο εκτός των στεκιών μέσα στην πόλη.
Να είναι μια μόνιμη τάση που σίγουρα οφείλεται και στην οικονομική δυσκολία; Να είναι κάτι παροδικό που συνδυάζεται και με τα πανηγύρια γύρω αλλά και το εποχικό φαινόμενο από πλήθος σε γάμους και βαφτίσια; Και πάλι πρόκειται για κάτι αξιοσημείωτο που πρέπει να το έχουμε κατά νου γιατί δεν είναι πολύ μακριά η εποχή που το Αγρίνιο ήταν γεμάτο κόσμο το 15αύγουστο, πριν γίνει αναγκαιότητα η μαζική έξοδος. Επίσης καλό είναι να θυμόμαστε τα «χωριά» είναι πλέον τμήματα ενός μεγάλου δήμου και της αγοράς του, φυσικά. Μια βδομάδα διακοπές είναι ο κανόνας πια και οι υπόλοιπες μέρες με όση απόδραση σηκώνει η τσέπη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.