Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Κώστας Σκανδαλίδης στο Αγρίνιο: «Δεν θα απαλλαχτούν από το ΠΑΣΟΚ τόσο εύκολα»

Κώστας Σκανδαλίδης στο Αγρίνιο: «Δεν θα απαλλαχτούν από το ΠΑΣΟΚ τόσο εύκολα»


Στην κατάμεστη αίθουσα του Παπαστράτειου Μεγάρου στο Αγρίνιο, πριν από λίγη ώρα, ολοκλήρωσε τη προεκλογική του ομιλία ο Κώστας Σκανδαλίδης ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Αθήνας και μέχρι πρότινος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Παρόντα όλα σχεδόν τα τοπικά στελέχη του κόμματος και η πλειοψηφία των υποψηφίων βουλευτών του νομού όπως και όλοι οι πρώην βουλευτές του κόμματος πλην του κ. Βερελή. Επίσης και πλήθος κόσμου που, παρά το ότι το πολιτικό « μομέντουμ» δεν ευνοεί το ΠΑΣΟΚ, πήγαν για να ακούσουν ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος να αναλύει τις επιδιώξεις του κόμματος στις επικείμενες εκλογές.
Ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε ότι τα 2,5 τελευταία χρόνια ήταν από τα πιο δύσκολα στη ιστορία του τόπου αλλά ο ίδιος είναι αισιόδοξος και δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να χαθεί, αντίθετα θα βγει δυνατή από τη δοκιμασία. «Αυτό όμως» ανέφερε, προϋποθέτει να νικήσουν οι δυνάμεις της λογικής και αυτοί που μπορούν την επόμενη μέρα να κυβερνήσουν και όχι οι ανεύθυνοι που θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα σε μια μακρά περίοδο νύχτας».
Ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν θα απαλλαχτούν όσο εύκολα νομίζουν από το ΠΑΣΟΚ» γιατί και πάλι ως πατριωτικό κόμμα εκείνο θα κάνει το καθήκον του. Ανέφερε ως παράδειγμα διάψευσης όσων έλεγαν ότι το κόμμα δεν έχει μέλλον, τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου, όπου οι οπαδοί του κόμματος συνέρρευσαν για να επικυρώσουν τη επιλογή του κ. Βενιζέλου και τόνισε ότι το κόμμα του «είχε το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τις παραλείψεις του».
«Έλαχε σε ένα προοδευτικό κόμμα να πάρει τις πιο δύσκολες αποφάσεις στην ιστορία και αυτό είναι κάτι που μας στοίχισε, αλλά εμείς θεωρούμε ότι δεν πήραμε κάτι από τον ελληνικό λαό. Δανειστήκαμε για να επιβιώσει η χώρα και θα του τα επιστρέψουμε πίσω!» όπως εξήγησε σε μια εντυπωσιακή αποστροφή του λόγου του.

Στη συνέχεια επιτέθηκε στη Ν.Δ., κατηγορώντας την ότι πήρε μια ισχυρή χώρα και την κατέστησε κομπάρσο στην Ευρώπη, αλλά και στον κ. Σαμαρά προσωπικά κατηγορώντας τον για μονομανία με τη εξουσία παρά το ότι, όπως είπε, «δεν είχε ποτέ συνεπή πολιτική πορεία, άνοιξε τα σύνορα της χώρας το 1991 και πρόδωσε ακόμα και τη παράταξή του επανειλημμένως, απλά συνυπάρχοντας με τον Καραμανλή».
Ακόμη πρόσθεσε:«Στις εκλογές αυτές υπάρχουν τρεις πολιτικές. Εκείνη του κ. Σαμαρά που θέλει να κυβερνήσει μόνος του, εκείνη των ανεύθυνων δυνάμεων που απλά καταστροφολογούν και υπόσχονται ανέφικτα πράγματα, ενώ ξέρουν την αλήθεια, και η δική μας που έχει το όραμα να ξαναγίνουμε μια αξιόπιστη και δυνατή χώρα με ευρείες συνεργασίες. Ακόμα και όσοι είπαν ότι η Ελλάδα ήταν το πρόβλημα βλέπουν σήμερα κραταιές χώρες να παραπαίουν και ξέρουν ότι την 6η Μαΐου πρέπει να αποφασίσουν ποιος μπορεί να κυβερνήσει».
Λίγο πριν κλείσει την ομιλία του καταχειροκροτούμενος, ο κ. Σκανδαλίδης έκανε λόγο για πολλούς κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από την ψήφο της τυφλής διαμαρτυρίας και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι την επομένη των εκλογών το ΠΑΣΟΚ θα είναι πάλι η πρώτη επιλογή των ψηφοφόρων, όπως ανέφερε.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.