Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, 2020

Κώστας Τουσέ:«Οι Αγρινιώτες να μας πλησιάσουν και να μας βοηθήσουν»

Κώστας Τουσέ:«Οι Αγρινιώτες να μας πλησιάσουν και να μας βοηθήσουν»

«Ο ΣΕΓΑΣ μας έχει όλους εγκαταλείψει, μας χρωστάει χρήματα και δεν μας τα δίνει…»

Είναι ένας αθλητής πρότυπο. Ένας Πρωταθλητής που τιμά το Αγρίνιο. Ο Κώστας Τουσέ μιλάει στο «ΓΕΓΟΝΟΣ» που τον συνάντησε στο Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου, πριν αρχίσει την προπόνησή του, μετά από δύο μεγάλες εμφανίσεις του. Η μία στην Τουρκία όπου ήρθε 5ος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανωμάλου δρόμου 8.000 μ. και πρώτος από όλους τους Έλληνες. Η δεύτερη που του έδωσε τη νίκη στο Δρόμο Θυσίας στο Μεσολόγγι στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της Εξόδου. Ο Πρωταθλητής Στίβου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου μιλάει για τους στόχους του αλλά δεν μασάει και τα λόγια του για τις οικονομικές δυσχέρειες. Και στέλνει ένα αξιοπρεπές μήνυμα στους Αγρινιώτες: «να μας πλησιάσουν και να μας βοηθήσουν ψυχικά και συναισθηματικά. Πιστεύω ότι το αξίζουμε…»

Κώστα πως ξεκίνησες με το Στίβο;
Αρχικά ξεκίνησα με το μπάσκετ. Εκεί με βρήκε ο γυμναστής μου, ο κ. Χαράλαμπος Ποσονίδης, και με κάλεσε να δοκιμάσω στο Στίβο. Αυτό ήταν. Πήγα και κόλλησα… Σε αυτόν οφείλω όλη την αθλητική μου καριέρα. Είναι εξαιρετικός άνθρωπος και επιστήμονας.
Γιατί διάλεξες τις μεγάλες αποστάσεις που έχουν πολύ κόπο;
Απ΄ την αρχή μου άρεσαν, γιατί απαιτούν αγωνιστικότητα και δύναμη. Είναι τα πιο δυνατά αγωνίσματα του Στίβου.
Πως νοιώθεις όταν αγωνίζεσαι με την Εθνική Ομάδα;
Είναι κάτι το εξαιρετικό. Πιστεύεις ότι σηκώνεις τα βάρος όλων των Ελλήνων και θέλεις να νικήσεις για να τους κάνεις χαρούμενους.

Ποιον αθλητή έχεις ως πρότυπο;
Φυσικά ως πρότυπο ,από την αρχή, έχω τον μεγάλο Μιχάλη Κούση. Αυτός με εμπνέει.
Πως είναι η συνεργασία σου με τον προπονητή σου;
Είναι πολύ καλή γιατί κοντά του έχω βρει ,σε εισαγωγικά, τον δεύτερο πατέρα μου. Με καταλαβαίνει απόλυτα.
Έχεις καμιά βοήθεια; Είσαι 22 ετών, πως τα βγάζεις πέρα;
Δεν έχω καμιά βοήθεια, είμαι άνεργος. Ο ΣΕΓΑΣ μας έχει όλους εγκαταλείψει, μας χρωστάει χρήματα που δεν μας τα δίνει , γιατί λέει ότι δεν έχει. Μόνο ο Σύλλογός μου ,η Γυμναστική Εταιρεία, με βοηθάει όσο μπορεί. Αλλά και οι Σύλλογοι έχουν μεγάλα προβλήματα.

Ποιοι είναι οι φετινοί σας στόχοι;
Να κερδίσουμε τα 10.000 μ. ανδρών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και ίσως συμμετοχή και κάποιο μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες ανδρών.

Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο;
Ναι. Ο Στίβος πολλά χρόνια τώρα φέρνει πολύ μεγάλες νίκες στην πόλη μας. Υπάρχει η υποδομή και οι προπονητές, που μπορεί να συνεχιστεί αυτή η μεγάλη επιτυχία. Αλλά το παράπονο όλων των αθλητών του στίβου είναι ότι ο κόσμος δεν ασχολείται καθόλου μαζί μας. Δεν έρχονται ούτε στους δωρεάν αγώνες , δεν μας ξέρουν καν. Θέλω να παρακαλέσω λοιπόν τους Αγρινιώτες, να μας πλησιάσουν και να μας βοηθήσουν ψυχικά και συναισθηματικά. Πιστεύω ότι το αξίζουμε…

Μάκης Γουβέλης

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΕΓΟΝΟΣ

Με τον προπονητή του Χαράλαμπο Ποσονίδη

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.