Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Κ. Καραμανλής: «Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας – Την Κυριακή ψηφίζουμε ΝΑΙ»

1736030Για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μίλησε μέσω δημόσιας παρέμβασής του ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με τηλεοπτικό του μήνυμα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για τα τεκταινόμενα σε Ελλάδα και Ευρώπη εν όψει του δημοψηφίσματος την Κυριακή.
«Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Την Κυριακή λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη με ενότητα, σεβασμό και εθνικό φρόνημα», το μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού προς τους πολίτες. Ο Κ. Καραμανλής κάλεσε τον ελληνικό λαό να στηρίξει το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ξεκαθαρίζοντας ότι «το ΟΧΙ δεν ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, καθώς θα ερμηνευτεί ως εντολή αποχώρησης από την Ευρώπη».
«Θα είναι το πρώτο βήμα προς την έξοδο» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι «αν βγούμε εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου εκθέτουμε την χώρα μας σε κίνδυνο». «Η παραμονή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια επιβάλλεται γιατί θα έχουμε πολύ μεγάλο κόστος, ειδικά οι πιο αδύναμοι. Είναι θέμα εθνικό» ανέφερε επίσης.
Κατά τη διάρκεια του μηνύματός του τόνισε πως «η εθνική ασφάλεια είναι το υπέρτατο κριτήριο των αποφάσεών μας», ξεκαθαρίζοντας πως «δεν έχω προσωπική επιδίωξη, αισθάνομαι όμως την υποχρέωση να σας πω την αλήθεια».
Ο πρώην πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει ότι κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης έγιναν λάθη τόσο από τους πιστωτές όσο και από την παρούσα κυβέρνηση. Ωστόσο, είπε ότι πρέπει να επικρατήσει «ομόνοια και ψυχραιμία» σε αυτήν «την ιστορική πρόκληση που αντιμετωπίζουμε».
«Η Ε.Ε. έχει πολλές αδυναμίες στη λειτουργία της και οι εταίροι μας έκαναν σφάλματα όπως και εμείς» είπε, συμπληρώνοντας ότι «οι συνέπειες αυτών των λαθών έχουν επιβαρύνει πολλούς συμπολίτες μας».

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

zougla.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.