Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Λένε το νερό…νεράκι στον Πλάτανο Καλυβίων

imagesΆγνωστοι έκλεψαν τους μετασχηματιστές που τροφοδοτούσαν το σύστημα παρακολούθησης παροχής-κατανάλωσης του χωριού.
Πρόβλημα με την παροχή νερού στα σπίτια τους αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του οικισμού Πλάτανος στα Καλύβια Αγρινίου, τις τελευταίες εβδομάδες. Κάτοικοι του χωριού, ζητούν απαντήσεις και καταγγέλλουν στο agrinionews.gr πως έχουν απευθυνθεί στη ΔΕΥΑ Αγρινίου αρκετές φορές και «παρά την ενημέρωση και ενέργειες που έχουν κάνει το αποτέλεσμα είναι μέχρι και σήμερα ανεπαρκές», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.
Το agrinionews.gr επικοινώνησε με τον Τεχνικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΑ κ. Κωστάκη, ο οποίος και δηλώνει ότι έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή για το πρόβλημα και πως γίνονται από την πρώτη στιγμή προσπάθειες επίλυσής του. Όπως εξηγεί ο ίδιος, η περίπτωση είναι παρόμοια με αυτή του Αγίου Κωνσταντίνου, ως προς το ότι η αιτία δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί. Οι τεχνικοί προσπαθούν στα «τυφλά» να λύσουν το πρόβλημα, επιδιορθώνοντας βλάβες κλπ, με τη ροή του νερού να επανέρχεται για λίγο στα φυσιολογικά, αλλά λίγο αργότερα να επανεμφανίζεται.
Σύμφωνα με τον κ. Κωστάκη το όλο θέμα θα είχε ήδη λυθεί μέσω του συστήματος παρακολούθησης της παροχής-κατανάλωσης νερού, που διατηρεί η ΔΕΥΑΑ και για την περιοχή του Πλατάνου. Όπως όμως ο ίδιος εξηγεί, λίγες μέρες πριν και συγκεκριμένα το πρωί της προηγούμενης Παρασκευής, εκλάπησαν οι μετασχηματιστές της ΔΕΗ που τροφοδοτούσαν με ρεύμα το σύστημα παρακολούθησης: «Ενοχλούμε από την ημέρα εκείνη καθημερινά τη ΔΕΗ και ζητάμε να μπουν νέοι μετασχηματιστές, αλλά αυτό δεν είναι, βέβαια, τόσο απλό», αναφέρει ο ίδιος, τονίζοντας ότι η περιοχή του Πλατάνου και των Καλυβίων, έχει αδικαιολόγητα μεγάλη κατανάλωση νερού, παρόμοια με εκείνη της υψηλής ζώνης κατανάλωσης, του κέντρου της πόλης του Αγρινίου!
«Πιθανολογούμε πως υπάρχει βλάβη στο σύστημα και από κάπου “χάνει” νερό. Δυστυχώς, το πιο χρήσιμο εργαλείο μας για να εντοπίσουμε κάτι ΄τετοιο, έχει, προσωρινά, τεθεί εκτός λειτουργίας. Τώρα ψάχνουμε τρόπους να εντοπίσουν τυχών σπασμένο αγωγό, με τις μεθόδους που το κάναμε μέχρι πριν να εγκατασταθούν τα συστήματα παρακολούθησης», εξηγεί ο κ. Κωστάκης.
To αίγουρο είναι πως το πρόβλημα πρέπει άμεσα να λυθεί καθώς προκαλεί σοβαρές δυσχέρειες στους κατοίκους του χωριού.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.