Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, 2020

Λαθρανασκαφές στην Αρχαία Αλυζία

Yπόθεση αρχαιοκαπηλίας απασχολεί από χθες τις αρμόδιες αρχές, την εφορεία Αρχαιοτήτων και την αστυνομία αφού διαπιστώθηκε ότι στον αρχαιολογικό χώρο «Καστρί» της αρχαίας Αλυζίας έχουν εκτελεστεί εκσκαφές, πιθανότατα προς αναζήτηση αρχαιοτήτων.
Το Καστρί βρίσκεται στην κορυφή βράχου, λίγο έξω από το χωριό Αρχοντοχώρι Ξηρομέρου και εντυπωσιάζει για τα γλυπτά, που είναι λαξευμένα σε μονόλιθο βράχο, που αναπαριστούν τον Ασκληπιό και την Υγεία, τον Άρη και την Αθηνά.
Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν μεγάλης έκτασης λαθρανασκαφές στο Καστρί, ακριβώς μπροστά στο σημείο που βρίσκονται τα μνημειακά ανάγλυφα στο βράχο.
Να τονίσουμε ότι κρούσματα λαθρανασκαφής επισημαίνονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια και οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι αφού εντοπίζουν συνεχώς μεγάλους λάκκους όπου δρούν οι λαθρανασκαφείς και φυσικά άγνωστο παραμένει πόσα και ποια ευρήματα βρίσκονται πλέον στα χέρια αρχαιοκαπήλων.
Από την πλευρά τους οι κάτοικοι ζητάνε από την πολιτεία να λάβει αυστηρά μέτρα και τη συνεχή περιφρούρηση του χώρου για να προστατευθεί η πολιτιστική μας κληρονομιά.

xiromeronews.blogspot.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.