Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Λαμπρές από κάθε άποψη οι φετινές γιορτές Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Θέρμο

imagesΛαμπρές από κάθε άποψη θα είναι οι φετινές γιορτές του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Θέρμο.
Περιλαμβάνουν ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων ,από 16 έως 24 Αυγούστου, μεταξύ των οποίων και οι συναυλίες της Φωτεινής Δάρρα (19/8) και της Ελευθερίας Αρβανιτάκη (23/8).
O δήμος Θέρμου μάλιστα τιμά φέτος τον αείμνηστο οραματιστή δήμαρχο του Τάκη Αραπογιάννη, ο οποίος σαράντα χρόνια πριν θέσπισε και καθιέρωσε τις γιορτές μνήμης του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Σχετική εκδήλωση θα λάβει χώρα την 24η Αυγούστου.
Ωστόσο , η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στις θρησκευτικές εκδηλώσεις 23-24 Αυγούστου είναι αυτή που λαμπρύνει περισσότερο τον εορτασμό. Ο Αρχιεπίσκοπος άλλωστε είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Θέρμου Σπύρο Κωνσταντάρα κατά την οποία επιβεβαίωσε τον ερχομό του την 23η Αυγούστου.
Στα αξιοσημείωτα εξάλλου το γεγονός πως Θέρμιος στην καταγωγή είναι και ένας εκ των συνεργατών του Αρχιεπισκόπου, ο νομικός σύμβουλος της Ιεράς Συνόδου Θεόδωρος Παπαγεωργίου, από την Άνω Χρυσοβίτσα, που θα βρεθεί μάλιστα στο Θέρμο αρκετές ημέρες για να παρακολουθήσει τις γιορτές.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.