Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Λαρισαίοι για Πάσχα στο Αγρίνιο!

 Εντυπωσιάστηκαν από την περιφορά των Επιταφίων και τα χαλκούνια…αλλά την Κυριακή δεν έβρισκαν μαγαζί ανοικτό για να φάνε!

Η πληροφορία είναι απόλυτα διασταυρωμένη. Στη διάρκεια των γιορτών που μας πέρασαν υπήρξαν επισκέπτες της περιοχής που ήρθαν για να παρακολουθήσουν γεγονότα όπως τα χαλκούνια ή γιατί γενικότερα είχαν ακούσει ότι στη περιοχή μας υπάρχει ένα ιδιαίτερο χρώμα.

Στο ξενοδοχείο Imperial, ο ιδιοκτήτης του κ. Φλώρος, μας πληροφόρησε ότι φέτος για πρώτη χρονιά φιλοξένησε  εκδρομείς από τη Λάρισα που ήρθαν για πρώτη φορά oργανωμένα στην περιοχή μας. Οι εντυπώσεις τους από την περιοχή; Άριστες, σε ότι αφορά την ομορφιά και τη γραφικότητα.

Το βράδυ της μεγάλης Παρασκευής παρακολούθησαν την συνάντηση των Επιταφίων και πραγματικά έμειναν άναυδοι(τους έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η παρουσία των νέων της ενορίας του Αγίου Δημητρίου, όπως και σε πολύ κόσμο) και μετά στην πλατεία Δημάδη το έθιμο των χαλκουνιών.

Πήγαν στο ορεινό Θέρμο στο τριήμερο που έμειναν εδώ, έμειναν έκπληκτοι από το περιβάλλον της Τριχωνιδας, ενώ έκαναν και επίσκεψη στη λιμνοθάλασσα για να δουν το ηλιοβασίλεμα, όπως και στο Μεσολόγγι για βόλτα. Όταν κατάλαβαν πόσο μεγάλος είναι ο νομός και ότι υπήρξαν πάρα πολλά μέρη που δεν έχουν δει υποσχέθηκαν να επιστρέψουν. Με μια υποσημείωση όμως ή μάλλον ένα μελανό σημείο.

Το Μ. Σάββατο (από το απόγευμα και μετά) και την Κυριακή του Πάσχα δεν βρήκαν ούτε ένα μαγαζί ανοιχτό σε τόσα τετραγωνικά χιλιόμετρα! Ο κ. Φλώρος αναγκάστηκε να ζητήσει από φίλο του να ανοίξει το μαγαζί του για λογαριασμό τους για να ψήσουν λόγω της μέρας!

Και ίσως κάποιοι να πουν ότι αυτό είναι λογικό γιατί ο κόσμος πάει να γιορτάσει. Όχι όμως στα μέρη που υποδέχονται τουρίστες. Εκεί υπάρχει κάποια υποδομή έστω στοιχειώδης για τέτοιες περιπτώσεις και περιστάσεις. Δεν μπορεί δηλαδή να διανοηθεί κανείς στο Πήλιο ή την Αράχωβα να μην υπάρχει ένα μέρος να φας ψητό την μέρα του Πάσχα.

Μα θα πει κάποιος τι σχέση έχουν τουριστικά το Πήλιο, η Αράχωβα και το Αγρίνιο ή ο νομός μας; Κι όμως όλοι ξέρουν πια ότι με το κατάλληλο promotion και με τους τουριστικούς ατζέντηδες να έχουν ένα πλάνο στα χέρια τους και ένα κίνητρο για την δουλειά τους μπορείς να φέρεις ακόμη και Ιάπωνες στο Πετροχώρι, όπου πιθανότατα θα ενθουσιαστούν κιόλας.

Όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων πλέον ζητούν πιο στοχευμένες εξορμήσεις της Αυτοδιοίκησης σε συνέδρια, εκθέσεις και tour operators, όχι όμως με τον παραδοσιακό τόπο των εκθεμάτων και της φυσιολατρείας αλλά με συγκεκριμένες προτάσεις και οργάνωση που θα μπορεί να αξιοποιηθεί από όσους μετακινούν τουρίστες σε όλο τον κόσμο. Γεγονότα όπως τα χαλκούνια ή η συνάντηση των Επιταφείων δεν μένουν μεταξύ μας πλέον.

Βέβαια υπάρχει και ένα άλλο θέμα: Παρότι στο νομό υπάρχουν δεκάδες ξενοδοχεία και καταλύματα ουδέποτε φτιάχτηκε ένας αληθινός σύλλογος ή μια αντιπροσωπευτική ένωση και τα φλέγοντα προβλήματα αντιμετωπίζονται μάλλον περιστασιακά από τους ελάχιστους που ασχολούνται με τα συνολικά και συλλογικά ζητήματα του κλάδου.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.