Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Λαϊκή Ενότητα: Σύμβολο των αγώνων για ελευθερία και δημοκρατία θα είναι ο Παύλος Φύσσας

bdb1c11623cea568a44204b0720daed1Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας της Λαϊκής Ενότητας :

Σύμβολο των αγώνων για ελευθερία και δημοκρατία θα είναι ο Παύλος Φύσσας.
Ο αγώνας για τη λευτεριά και τη δημοκρατία να μην πάψει ποτέ. Αν πάψει για μια στιγμή η λευτεριά κι η δημοκρατία τραυματίζονται ή χάνονται.
Πριν δύο χρόνια τέτοια μέρα, 18 Σεπτέμβρη 2013, δολοφονήθηκε ο αντιφασίστας ράπερ Παύλος Φύσσας, στο Κερατσίνι, από μέλος της φαστιστοναζιστικής χρυσής αυγής, σε μια ακραία έξαρση φασιστικής δράσης.
Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια πολιτική δολοφονία, για μια ιδεολογική δολοφονία!
Πρόκειται σίγουρα για απειλητική υπενθύμιση, πως το τέρας επέστρεψε για να μείνει για καιρό. Ο φασισμός, αυτή η μούμια των σκοτεινών περιόδων της ιστορίας, που αναπνέει και ζει σε περιοχές χωρίς ελευθερία, χωρίς δημοκρατία, χωρίς τα πανανθρώπινα ιδανικά, χωρίς την ανθρώπινη ζωή ως υπέρτατη αξία.
Χθες ο αρχηγός της χρυσής αυγής, ξεπερνώντας κάθε όριο θράσους και προκλητικότητας, απέναντι στο δημοκρατικό και ανθρώπινο αίσθημα, δήλωσε πως αυτός και η ναζιστική του οργάνωση αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.
Προσπαθούν έτσι να νομιμοποιήσουν την φασιστική εγκληματική τους δράση, σαν συνηθισμένο καθημερινό πολιτικό γεγονός και έτσι να συσπειρώσουν ως εκλογικό σώμα τα διάφορα εγκληματικά και αντιδραστικά κατακάθια.
Ο σύγχρονος φασισμός καλλιεργείται και φουντώνει μέσα σε ένα άρρωστο πολιτικό σύστημα, που αδυνατεί να αναπαραχθεί δημοκρατικά. Αυτό το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα στη χώρα μας έχει αφήσει τη δημοκρατία έκθετη και ανυπεράσπιστη, στο έλεος της φασιστοναζιστικής δράσης της χ. α.
Όμως το αμείωτο δημοκρατικό φρόνημα και οι αντιφασιστικοί-δημοκρατικοί αγώνες του λαού και της νεολαίας μας είναι ο δρόμος και η εγγύηση για την εξαφάνιση του φασισμού και τη διαρκή ελευθερία.
Σύμβολο των αγώνων για ελευθερία και δημοκρατία θα είναι ο Παύλος Φύσσας.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Γιώργος Κ.

    Βρε λεβέντες ντροπή σας, πότε πρόλαβε να ενταχθεί στη ΛΑ.Ε. του Κολοβού, του Γαλατά και του Κούστα ο μακαρίτης ο Φύσσας; Καταλάβατε ότι καταντήσατε τυμβωρύχοι; Ούστ….

  2. Γιώργος Κ.

    Ευτυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ απαλλάχτηκε απ΄τα βαρίδια του, που περίμεναν και 20-22% τρομάρα τους…. Δεν ήξεραν τη μοίρα των αποστατών; Δεν διδάχτηκαν από την ιστορία;

  3. Γιώργος Κ.

    Περιμένουμε εναγωνίως, οι αποστάτες να παραιτηθούν από τις θέσεις που κατέλαβαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και να πάνε στα σχολεία τους, γιατί τα κενά είναι πάρα πολλά… ή θα ασκήσουν τον ….. συνταγματικό τους ρόλο…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.