Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Λαϊκή Συσπείρωση:”Η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του συστήματος”

Λαϊκή Συσπείρωση:”Η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του συστήματος”

laikiΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ THΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 34ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Προς το λαό του Αγρινίου.

«Η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του συστήματος»

Τα φασιστοειδή τσιράκια του κεφαλαίου, τα μέλη της Χρυσής Αυγής, δολοφόνησαν άνανδρα ένα νέο 34 χρονών. Χτύπησαν για άλλη μια φορά μες στο σκοτάδι, όπως στις 12 Σεπτέμβρη στην εργατούπολη του Περάματος και χτες στην εργατούπολη στο Κερατσίνι.

Αυτοί οι θρασύδειλοι απόγονοι του ναζισμού, είχαν το θράσος να αρνηθούν την ενοχή τους, να βγάλουν τυφλούς τα θύματα, τη γειτονιά που τους είδε και τους πήρε χαμπάρι. Τέτοιοι είναι όμως. Από τη μια λειτουργούν ως σύγχρονα “τάγματα εφόδου”, με μαφιόζικα χτυπήματα, σπέρνοντας τη βία και την τρομοκρατία και από την άλλη κρύβονται μες στο σκοτάδι. Για τέτοιους “παλικαράδες” πρόκειται.

Επιβεβαιώνεται και από τη δολοφονία του 34χρονου νέου, ότι αποτελούν μακρύ χέρι του κεφαλαίου, χτυπάνε όποιον αγωνίζεται, όποιον εργαζόμενο ή νεολαίο σηκώσει κεφάλι. Γιατί μισούν τους αγώνες για καλύτερη ζωή, για μια ζωή με δικαιώματα, και μισούν τους αγώνες γιατί εξυπηρετούν συνειδητά άλλους σκοπούς, είναι στην υπηρεσία των αφεντικών.

Η βαθιά και παρατεταμένη κοινωνική – οικονομική κρίση της χώρας μας είναι το θερμοκήπιο για το “αυγό του φιδιού”, για να αναπτυχθούν οι φασίστες και να βρουν έδαφος οι μέθοδοί τους. Γι’ αυτό και ως γνήσια μαντρόσκυλα δε διστάζουν να χιμήξουν σε όποιον υποδεικνύει ως εχθρό το κεφάλαιο. Δηλαδή, αυτοί οι κατά τα άλλα “αντισυστημικοί”, βρήκαν τον εχθρό τους στο πρόσωπο ενός νέου ανθρώπου, που έβγαζε παλιότερα το μεροκάματό του ως εργάτης και που η καπιταλιστική κρίση τον πέταξε στην ανεργία. Σε αυτόν το νέο άνθρωπο, που μοιραζόταν την ίδια μοίρα με εκατοντάδες χιλιάδες άλλους νέους ανθρώπους που αυτό το σάπιο σύστημα τους καταδικάζει σε μια ζωή χωρίς δικαιώματα, στην ανεργία, την κακοπληρωμένη και απλήρωτη δουλειά, τη “μαύρη” ανασφάλιστη εργασία.

Να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν…

Το χθεσινό φονικό στην εργατογειτονιά του Κερατσινίου, πρέπει να αφυπνίσει, να ταρακουνήσει κάθε τίμιο λαϊκό άνθρωπο. Καμιά αυταπάτη για τους φασίστες. Δεν μπορεί αυτοί οι εγκληματίες να βγαίνουν ως υπερασπιστές των εργατικών δικαιωμάτων. Άλλωστε από πού κι ως πού μπορούν να ισχυριστούν κάτι τέτοιο, όταν:
Συντάσσονται με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων, απαιτώντας νέες φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο, όπως πρόσφατα για την ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Την ίδια απαίτηση έχουν και για φοροαπαλλαγές στο εφοπλιστικό κεφάλαιο.
Όταν απαιτούν να πέσουν οι μισθοί, να παρθούν πίσω δικαιώματα που δε χαρίστηκαν αλλά κερδήθηκαν με αίμα.

Όταν χτυπούν συνδικαλιστές. Όταν πολεμούν κάθε συνδικαλιστική οργάνωση. Όταν απλώνουν το δολοφονικό τους χέρι και σκοτώνουν έναν νέο άνθρωπο, μόνο και μόνο επειδή πολεμούσε τη σάπια ιδεολογία τους. Αυτοί θέλουν τον εργάτη, στρατιωτάκι ακούνητο και αμίλητο, που θα λέει ευχαριστώ για ένα ξεροκόμματο, που θα κάνει τεμενάδες και θα προσκυνά εφοπλιστές, το κεφάλαιο και θα κοιτά με μισό μάτι και ως εχθρό τον συνάδελφο του.

Τους λέμε ότι αυτά τα σχέδια θα τα ακυρώσει η εργατική τάξη με την πάλη της.

Τα φασιστοειδή να μην τους χωρά πουθενά ο τόπος, να μη μπορούν να σταθούν. Καλούμε την εργατική τάξη, το λαϊκό κόσμο του Δήμου Αγρινίου που βασανίζεται, να δει ότι οι χρυσαυγίτες δεν είναι φίλοι του, αλλά εχθροί θανάσιμοι, που δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Να διωχθούν από τις λαϊκές γειτονιές του Αγρινίου, δεν έχουν καμιά δουλειά εκεί, να σπάσουν τα μούτρα τους. Κανείς μας δε χρειάζεται τους ναζί για να φτιάξει τη ζωή του.

Αλίμονο αν ο λαός μας, η εργατική τάξη ακουμπά τις ελπίδες της εκεί. Είναι τότε χαμένη από χέρι. Η εργατική – λαϊκή οικογένεια να δείξει τον δρόμο του αγώνα, να κάνει τους νέους εργάτες, την νεολαία, να περπατήσουν το μονοπάτι της διεκδίκησης, της αφοβίας, της ανυπόταχτης στάσης ζωής, να μην εγκλωβιστούν στο δηλητήριο της Χρυσής Αυγής, στους τραμπουκισμούς και τους ψευτοτσαμπουκάδες.

Οι Δημότες της πόλης μας και το εργατικό κίνημα δεν μπορεί να έχει σχέση με φασίστες, δολοφόνους των εργατών. Το παρόν και το μέλλον της εργατικής τάξης, των εργαζομένων είναι να απαλλαγούν όσο πιο γρήγορα γίνεται από τους εκμεταλλευτές τους, από αυτούς που μας ξεζουμίζουν καθημερινά και αυγαταίνουν τα κέρδη τους από το αίμα και τον ιδρώτα μας.

Η οργανωμένη, συλλογική δράση είναι η μόνη που μπορεί και θα πνίξει τα τσιράκια των εφοπλιστών της Χρυσής Αυγής και το καπιταλιστικό σύστημα, που τους θρέφει και τους χρειάζεται. Γι’ αυτό σε κάθε χώρο που ζει, σπουδάζει και δουλεύει η νεολαία πρέπει να απομονωθεί, να μην έχει τόπο να σταθεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή. Παντού σε κάθε σχολείο, σχολή, γειτονιά να καταδικαστεί η δολοφονική δράση τους και η σάπια ιδεολογία τους!

Απομονώνουμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, παλεύουμε για να ανατρέψουμε το σύστημα που τους γέννησε!

“Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον”».

ΥΓ: Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου για να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στα ναζιστικά μορφώματα δολοφόνους τις Χρυσής Αυγής. Οι τελευταίες ενέργειες τους δεν θα μείνουν αναπάντητες από το ταξικό εργατικό κίνημα.

ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Ε.Κ.Α.

ΣΤΙΣ 19/9/2013 ΣΤΙΣ 8 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.

 

ΑΓΡΙΝΙΟ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.