Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021

Λευτέρης Αυγενάκης: «Συνευθύνη χωρίς λευκή επιταγή»

Λευτέρης Αυγενάκης: «Συνευθύνη χωρίς λευκή επιταγή»

«Δεν μπορούν πια να πολώσουν την πολιτική τα δυο παλιά κόμματα»

O Βουλευτής Ηρακλείου και υπεύθυνος Οργανωτικού της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους των τοπικών μέσων ενημέρωσης στα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο Αγρίνιο (οδός Σαλάκου 2 – Πλατεία Δημοκρατίας).Το απόγευμα εξάλλου θα έχει συνάντηση με τα στελέχη της ΔΗ.ΣΥ. Αγρινίο και άυριο με της Ναυπάκτου.
Η συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε με μια αναδρομή στον συμπυκνωμένο πολιτικό χρόνο, όπως τον περιέγραψε, που διένυσε όλες αυτές τις μέρες η χώρα μέχρι να καταλήξουμε να έχουμε την κυβέρνηση Παπαδήμου αλλά και την προχτεσινή απόδοση ψήφου εμπιστοσύνης σε αυτήν.
Ο κ. Αυγενάκης κατηγόρησε και τα δύο μεγάλα κόμματα για ιδιοτελείς κομματικούς χειρισμούς ενώ τόνισε ότι δικαιώθηκαν όσα υποστήριζε από την αρχή της κρίσης η ΔΗ.ΣΥ. «όταν μας έλεγαν δεκανίκια και πρόθυμους συνεργάτες», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. «Δεν μπορούν πια να πολώσουν τον κόσμο και το κλίμα οι κύριοι Παπανδρέου και Σαμαράς» επεσήμανε ενώ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του επιθυμεί την επιτυχία της κυβέρνησης Παπαδήμου αλλά δεν προσφέρει σε αυτή λευκή επιταγή. «Αποδεχόμαστε την συνευθύνη, άλλοι την φοβούνται» είπε εξάλλου.
Τέλος ο κ. Αυγενάκης έθεσε ως κυρίαρχο στόχο την παραμονή στην Ε.Ε. και το ευρώ επισημαίνοντας ότι τα κριτήρια του κόσμου έχουν αρχίσει να αλλάζουν και επιμένοντας πως η πολιτική συγκυρία θα ζητήσει από τους βουλευτές όχι κομματική πειθαρχία αλλά ατομική ευθύνη σε κάθε απόφαση.
Ο κ. Αυγενάκης απαντώντας σε ερώτηση του agrinionews.gr σχετικά με το αν η συγκυρία ευνοεί τις ακραίες φωνές και πως σκοπεύει το κόμμα του να αντιπαρέλθει αυτό το ήδη καταγεγραμμένο γεγονός, απάντησε ότι όντως στην κρίση τα άκρα ευνοούνται αλλά έχει εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό που έχει πια αλλάξει τις προτεραιότητές του και επιθυμεί να κυριαρχούν, πια, οι φωνές της λογικής και όχι της δημαγωγίας.
Τέλος απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις δήλωσε ότι προτεραιότητα του κόμματός του είναι ο έλεγχος των οικονομικών των κομμάτων, η διερεύνηση του που κατευθύνθηκε εδώ και χρόνια το μαύρο χρήμα-όπως αυτό που έχει πάει στην Ελβετία-ενώ κατηγόρησε και τα κόμματα της Αριστεράς πως είναι θιασώτες του «δεν πληρώνω» ενώ τα ίδια πληρώνονται κανονικά και ενισχύονται από τον κρατικό κορβανά.
Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση για τις διαγραφές Καμμένου και Χατζηγάκη από τη ΝΔ υπήρξε ιδιαίτερα αιχμηρός για τον Αντώνη Σαμαρά και τη λειτουργία της ΝΔ. «Ο κ.Σαμαράς διέγραψε από το κόμμα το μεσαίο χώρο και κράτησε τα άκρα» είπε χαρακτηριστικά για το γεγονός ότι ο κ.Χατζηγάκης διαγράφηκε και από μέλος της ΝΔ. «Γενικός τα άκρα προσφέρουν κακές υπηρεσίες στη ΝΔ» πρόσθεσε εξάλλου ο κ.Αυγενάκης.
Η ενημέρωση των δημοσιογράφων ήταν μεγάλης διάρκειας καθώς ο κ.Αυγενάκης ανέπτυξε το σύνολο του πολιτικού λόγου της ΔΗ.ΣΥ. και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.