Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου, 2020

Λεφτά στο εξωτερικό και 250 ειδοποιήσεις

Δεν είναι μυστικό πια, αφού έχει γραφτεί εδώ και σχεδόν δέκα μέρες στην τοπική εφημερίδα Μαχητής, ότι το υπουργείο Οικονομικών έστειλε σε δύο παρτίδες σημειώματα σε 250 περίπου συντοπίτες μας, από το Αγρίνιο με την ευρύτερη έννοια, όπου ζητά εξηγήσεις για τους λόγους που τους οδήγησαν στη μεταφορά αυτή των χρημάτων.

Ανάμεσά τους είναι και εισαγωγείς εμπορικών ειδών που έχουν δικαιολογήσει την έξοδο αυτή των χρημάτων. Άλλοι δήλωσαν ότι έβγαλαν χρήματα έξω φοβούμενοι την κατάρρευση της οικον0μίας. Δεν είναι σαφές πόσοι είναι οι πρώτοι και πόσοι οι δεύτεροι. Μιλάμε δηλαδή για πόσους εμπόρους-εισαγωγείς; 10 στους 250; 200 στους 250; Είναι ένα λεπτό σημείο αυτό.

Και υπάρχουν και άλλα δύο σημεία. Το πρώτο είναι πως δεν πρόκειται για κρυφά και άγνωστα ονόματα, αλλά σε κάθε περίπτωση  θα ελεγχθεί αν τα χρήματα βγήκαν με τους απαραίτητους φόρους. Τι θα κάνει το υπουργείο αν διαπιστώσει ότι κάποιος δεν τα έβγαλε με την διαδικασία που αρμόζει. Θα κάνει διαρροές; Θα βγάλει ανακοινώσεις; Διότι εδώ υπεισέρχεται το δεύτερο: Περάσαμε στο φορολογικό σύστημα όπου δεν υποχρεούται το κράτος να έχει αποδείξεις ότι κάποιος είναι φοροφυγάς ή φοροκλέφτης και μετά να τον ενοχλήσει. Με το νέο σύστημα, αν σε καλέσουν, πρέπει εσύ να δείξεις αν είσαι καθαρός ή όχι!

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.