Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Λεωφορεία με οπαδούς σουηδικού ξύλου από Αγρίνιο!

Λεωφορεία με οπαδούς σουηδικού ξύλου από Αγρίνιο!

σουηδίαΕίχαμε ρεπό χτες και δεν το προλάβαμε στη βράση του το θέμα αλλά ποτέ δεν είναι αργά: Στη χώρα που μια βουλευτής είναι απλά.. πληθωρική ενώ θα μπορούσε να είναι «αγωνίστρια» και να πλακώνεται στα βρισίδια. Στη χώρα που ένα κόμμα βγάζει ανακοίνωση που λέει «τίποτε δεν…κινείτε» και στη χώρα που έχει απεργίες και ανάβει Χριστουγεννιάτικο δέντρο(!) πριν πέσουν μπαταριές πίσω από τη ΓΑΔΑ (για να’ χουμε και το νου μας…)ε,  σε αυτή τη χώρα ναυλώνεται στο Αγρίνιο πούλμαν για να πας σε μαγαζί στα Γιάννενα!

Ναι ξέρω, είναι παγκόσμια τακτική, αλλού σε παίρνουν λεωφορεία να σε πάνε σε εμπορικά καταστήματα ή σε καζίνο, ανάλογα βέβαια και το πότε είσαι σε  διακοπές ή πότε έχεις άφθονο χρόνο. Ε, εμείς εδώ έχουμε άφθονο χρόνο το Σάββατο το πρωί…  Και μια και δεν πάμε για μπάνιο πια, δεν πάμε(εννοείται τσάμπα) να χαλάσουμε κανα φραγκάκι σε άλλη πόλη; Ούτε καν, γιατί την πόλη ανάθεμα κι αν θα τη δούμε. Στο ίδιο μέρος θα πιούμε καφέ, θα φάμε, θα ψωνίσουμε ή απλά θα πάρουμε «μάτι»!

Αλλά, κατά τα λοιπά, δίνουμε μάχες οπισθοφυλακής. Παλεύουμε το παρα-εμπόριο όταν παρα-εμπόριο πλέον είναι όποιος έχει ταμειακή και πληρώνει τον ρημαδο-ΟΑΕΕ αφού οι «άλλοι» είναι περισσότεροι! Παλεύουμε για τα ωράρια αλλά με ένα mail στο Λονδίνο μπορείς να πάρεις κανα δυο φορές το μήνα μπλουζάκι με 15 ευρώ, συν τα έξοδα αποστολής, που εδώ είναι αδύνατο να βρεις κάτω από 50-60 ευρώ. Αρκεί, βέβαια, που αν περάσει η απελευθέρωση του ανοίγματος των καταστημάτων, θα μπορείς να ανοίγεις μετά τις 11, μετά την Κυριακάτικη Λειτουργία για να μην τσαντιστεί και το target group άλλης μεγάλης επιχείρησης!

Με πανό και οργή νομίζουμε ότι θα μπορέσουμε να αποκοπούμε από τον υπόλοιπο κόσμο σε μια περίκλειστη οικονομία, αλλά δεν φαίνεται να λειτουργεί ούτε αυτό. Είναι εύκολο να πεις ότι για όλα φταίνε τα μέσα παραπληροφόρησης αλλά αντί για ιδέες να έρχεται κόσμος εδώ, τελικά τώρα θα πρέπει να κάνουμε μπλόκο για να μην φεύγουν  οι δικοί μας να πάνε εκδρομή αλλού.

Να δω fans του σουηδικού ξύλου με πανό στα κίτρινα και μπλε -που μοιάζει και με την Παναιτωλικάρα -και τι στον κόσμο. Και υβριστικό πανό κρεμασμένο έξω από το πούλμαν ότι «γ…ται  η μελαμίνη και το όρεγκον, κάργα σουηδικό ξύλο ρε»! Και συγκρούσεις στην εθνική οδό με εκδρομείς αντίπαλων καταστημάτων επίπλου, ξύλου και φαγητού…

Υ.Γ. Δυο γνωστοί εκπαιδευτικοί, ο ένας μάλιστα αναφανδόν υπέρ των αληθινών μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία, βγαίνουν σε διαθεσιμότητα. Όπως λένε οι συνάδελφοί τους από τους πιο καταρτισμένους και πιο εργατικούς. Που να υποστηρίξεις πλέον ότι το σάπιο σύστημα θέλει αλλαγές. Ο παρεξηγημένος Νίτσε έχει πει “Η παραφροσύνη είναι στα άτομα κάτι περιστασιακό. Στις ομάδες, τα κόμματα, τους λαούς, στις εποχές, είναι  κανόνας”. Για την περίπτωσή μας τα ξέρετε…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.