Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, 2020

Λιάνα Κανέλλη: Η ημέρα της Γυναίκας είναι ξεχωριστή… (φωτο-video)

Κατάμεστο το Παπαστράτειο στην ομιλία της βουλευτού του ΚΚΕ

DSCN8939

Στο Αγρίνιο βρίσκεται σήμερα η βουλευτής του ΚΚΕ κυρία Λιάνα Κανέλλη, μετά από πρόσκληση της Επιτροπής Ειρήνης Αγρινίου και του Τμήματος Αγρινίου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας. Παρέστη ως κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση “Η γυναίκα σήμερα. Πολεμάει; Πως, που, πότε, γιατί;”, που διοργανώθηκε με αφορμή της Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Για το Αγρίνιο από το οποίο έλκει την καταγωγή της, τις παιδικές της μνήμες από την περιοχή, για τη σύγχρονη γυναίκα, για τις συνθήκες εργασίας και την ανισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα στον εργασιακό χώρο και μια σειρά ακόμη ζητήματα μίλησε η κα Κανέλλη στην εκδήλωση. Με το ιδιαίτερο χιούμορ της χαιρέτησε εγκάρδια παλιούς φίλους λίγο πριν εισέλθει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παπαστρατείου Μεγάρου, που γέμισε ασφυκτικά από γυναίκες και άνδρες που θέλησαν να ακούσουν τα όσα η βουλευτής είχε να πει.
Ανέφερε σε δηλωσεις της: “Οι γυναίκες πολεμάνε πρώτα από όλα με την αγάπη τους για τη ζωή. Οι γυναίκες είναι φορείς ζωής, δεν είναι φορείς κάρβουνου για άδικους πολέμους. Είναι εκείνες που συνειδητοποιούν τι σημαίνει διάκριση στο μεροκάματο, τι σημαίνει ρατσισμός στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται στον εργασιακό τομέα. Πέρασαν τόσα χρόνια, μιλάνε για πολιτισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι γυναίκες μένουν στο 13 με 15% κάτω, στον ίδιο μισθό, στην ίδια θέση, με τα ίδια προσόντα. Η Ευρωπαϊκή και η ντόπια πολιτική τους λέει να κάνουν παιδιά, χωρίς να τους λέει ούτε πως να τα σπουδάσουν, ούτε που να τα αφήσουν… Οι γυναίκες είναι τα πρώτα θύματα της ανεργίας. Τα παιδιά τους είναι τα αμέσως επόμενα. Άρα οι γυναίκες δεν έχουν σήμερα να γιορτάσουν… Έχουν να θυμηθούνε. Η ημέρα δεν είναι για λουλούδια και σοκολατάκια. Η γυναίκα θα αλλάξει τη θέση της, μόνο μέσα από σοσιαλιστικές αξίες, που θα τους θέλουν όλους ίσους. Όχι ίδιους, αλλά ίσους. Άνδρες και γυναίκες πρέπει να είμαστε ισότιμοι”.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε, ο Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση και πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Αγρινίου κ. Σιδέρης, αλλά και εκπρόσωποι από την Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου και την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος.
“Σιχαίνομαι τις “μέρες”… Έχει γεμίσει το ημερολόγιο τόσο πολύ από δαύτες που τις βάζουν δυο δυο. Η μέρα του πατέρα είναι και η μέρα της δασοπονίας”, είπε, ξεκινώντας την ομιλία της με το ιδιαίτερο χιούμορ της η κα Κανέλλη, για να συνεχίσει λέγοντας: “Όμως η μέρα της γυναίκας είναι ξεχωριστή! Είναι επέτειος θανάτου γυναικών, γενναίων γυναικών που βγήκαν απέναντι σε όπλα για να διεκδικήσου αυτά που σήμερα τα χάνουμε με ταχύτητες… Ευρωπαϊκές”
Με επίκεντρο πάντα τη θέση της γυναίκας και τα μέσα που “πολεμάει” σήμερα, δεν έλειψαν και οι αναφορές στις πολιτικές επιλογές, παντός… φύλλου: “Προεκλογική περίοδος είναι και ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του, άρα και εγώ θα πω αυτό: αν λέτε ότι ψηφίζετε ψηφίζεται με βάση τα πρόσωπα, ψηφίστε ΚΚΕ, γιατί, τα πρόσωπα σε αυτό το κόμμα είναι τα μόνα που δεν θα γυρίσετε πίσω κάποια χρόνια μετά να αναρωτηθείτε: “αυτός όταν τον ψήφισα ήταν στο ΚΚΕ… πως βρέθηκε τώρα εκεί”, ανέφερε, ενώ σχολίασε, με αφορμή τη θέση της “Ευρωπαίας γυναίκας” σήμερα και την Ε.Ε γενικότερα, την οδοποιία στον νομό και τα χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. σχετικά έργα: “Έχετε κάτι δρόμους που όπως τους αφήνω έτσι τους βρίσκω. Συνεχίζεις από Αντίρριο προς τα εδώ και βλέπεις κάτι θεόρατες πινακίδες με υπέρογκα ποσά να γράφουν “χρηματοδοτούμενο έργο της Ε.Ε.” και έρχεσαι αντιμέτωπος με έναν δρόμο καρμανιόλα και, λίγο παρακάτω, άλλες πινακίδες, “προσοχή κατολισθήσεις”, “προσοχή στα επόμενε μέτρα συμβαίνουν θανατηφόρα ατυχήματα…”, επανερχόμενη στη συνέχεια στο θέμα που αφορά την αντιμετώπιση και την θέση των γυναικών σήμερα σε όλους τους τομείς του δημόσιου και ιδιωτικού βίου…

DSCN8880 DSCN8882 DSCN8884 DSCN8886 DSCN8889 DSCN8893 DSCN8898 DSCN8908 DSCN8914 DSCN8918 DSCN8926 DSCN8930 DSCN8934 DSCN8970 DSCN8978

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.