Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

“Λουκέτο” και αναταραχή και στον ΕΟΠΥΥ Αγρινίου

φωτογραφία 1

“Λουκέτο” μπαίνει στον ΕΟΠΥΥ και του Αγρινίου καθώς-όπως συνέβη σε όλη τη χώρα- η διοίκηση του έλαβε υπηρεσιακό έγγραφο με οδηγίες για «την παράδοση και παραλαβή του πάσης φύσης υλικού των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ» .
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός καλεί έως τη Δευτέρα να έχει γίνει η καταγραφή και παράδοση των υλικών που υπάρχουν σε όλα τα υποκαταστήματα και στη συνέχεια να σφραγισθούν. Στους κόλπους των εργαζομένων και των γιατρών επικρατεί αναταραχή ενώ εξυπηρετούν δύο από τους 34 γιατρούς ,πολλά ραντεβού πολιτών ακυρώνονται και υπογραμμίζεται πως οποιεσδήποτε άλλες εκκρεμότητες (για παράδειγμα θεώρηση βιβλιαρίων) καλό θα είναι να τακτοποιηθούν σήμερα.
«Αφήνουν τους πολίτες χωρίς ιατροφαρμακευτική φροντίδα και το προσωπικό στον αέρα” καταγγέλλουν εργαζόμενοι .
Η εξέλιξη αν και προκάλεσε εντύπωση για τη σπουδή της ήταν εν τουτοις αναμενόμενη καθώς ο οργανισμός οδηγείται σε λουκέτο με το διοικητικό προσωπικό να τίθεται σε διαθεσιμότητα όπως το σύνολο του προσωπικού των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ . Το προσωπικό εν συνεχεία μετά από αίτηση θα μεταταχθεί σε οργανικές θέσεις στις ΥΠΕ. Σημειωτέον πως στο υποκατάστημα Αγρινίου υπηρετούν  15 διοικητικοί και 34 υγειονομικοί.

Το έγγραφο που εστάλη στους διευθυντές των περιφερειακών διευθύνσεων και των τοπικών και νομαρχιακών μονάδων Υγείας αναφέρει:

ΘΕΜΑ: Οδηγίες για την παράδοση και παραλαβή του πάσης φύσης υλικού των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ.
Σχετ. Το Δ11α/οικ.1757 έγγραφο της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού

Σε συνέχεια του παραπάνω σχετικού εγγράφου και για την ομαλή και ασφαλή παράδοση των υγειονομικών δομών και του πάσης φύσης υλικού, σας ενημερώνουμε ότι:
Με ευθύνη των Διευθυντών των Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΕΟΠΥΥ, που θα επιβλέπουν όλη τη διαδικασία, οι επιτροπές παραλαβής πρέπει να αρχίσουν τη διαδικασία παραλαβής από τις αντίστοιχες επιτροπές παράδοσης των κτιρίων από Παρασκευή 14.2.14 και να έχει ολοκληρωθεί την Δευτέρα 17.2.14.
Η παραλαβή των κτιρίων θα αρχίσει από τους μικρότερους σχηματισμούς (αποκεντρωμένα ιατρεία, Τοπικά Ιατρεία κ.λ.π.) και θα ολοκληρωθεί με την παραλαβή των Τοπικών και Νομαρχιακών Μονάδων Υγείας. Επισημαίνεται ότι κάθε σχηματισμός που παραλαμβάνεται θα πρέπει να ασφαλίζεται με ευθύνη των Διευθυντών των ΠΕ.ΔΙ. και της επιτροπής παραλαβής.
Τέλος σας ενημερώνουμε ότι με ευθύνη των Διευθυντών των ΠΕ.ΔΙ. θα αποστέλλεται καθημερινά ενημέρωση για την πορεία παραλαβής των δομών στην ηλεκτρονική διεύθυνση president@eopyy.gov.gr.
Καλούνται οι Διευθυντές των μονάδων Υγείας να συμβάλλουν στην υλοποίηση των ανωτέρω, όπως άλλωστε προβλέπεται ρητά από το Νόμο.

Ο πρόεδρος
Δημήτρης Κοντός

unnamed

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.