Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Λόγος και αντίλογος για την συγχώνευση σ’ ένα των ΚΕΠ του Αγρινίου

Λόγος και αντίλογος για την συγχώνευση σ’ ένα των ΚΕΠ του Αγρινίου

Πρόθεση για την ίδρυση νέου ΚΕΠ στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου
kep435367Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η απόφαση για συγχώνευση των δύο Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών του Αγρινίου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου . Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η μείωση των εξόδων, αφού το ΚΕΠ που καταργείται είναι αυτό που στεγάζεται στο μισθωμένο κτήριο του πεζόδρομου Μανδηλαρά. Τα έγγραφα της απόφασης έχουν ήδη σταλεί στο Υπουργείο και αυτό που αναμένεται πλέον είναι η τυπική έγκριση, ενώ η «μετακόμιση» του προσωπικού στο ΚΕΠ της οδού Καραπαπά, αναμένεται να έχει γίνει εντός των επομένων δύο μηνών.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ξεκινήσει άμεσα και η διαγράμμιση για θέσεις προσωρινής στάθμευσης μπροστά από το ΚΕΠ επί της Καραπαπά, για καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Εκφράστηκε παράλληλα από την πλειοψηφούσα παράταξη η πρόθεση για την ίδρυση νέου ΚΕΠ στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, ώστε οι πολίτες να μην χρειάζεται να μεταβαίνουν στο Αγρίνιο για να εξυπηρετούνται.
Ωστόσο για τη συγχώνευση των δύο ΚΕΠ, έντονες αντιδράσεις υπήρξαν από την παράταξη του Παύλου Μοσχολιού, με τον πρώην δήμαρχο να σχολιάζει πως «μια υπηρεσία φιλική προς τους πολίτες που τους εξυπηρετεί ιδιαίτερα και που πρόκειται για μια από τις πιο σύγχρονες υπηρεσίες του δήμου, δεν πρέπει να καταργηθεί». Σε επικοινωνία που είχε το agrinionews.gr μαζί του, ο κ. Μοσχολιός δήλωσε ότι το ΚΕΠ της Μανδηλαρά είναι εκείνο που εξυπηρετεί περισσότερους πολίτες και πως η πρόθεση του ίδιου κατά τη διάρκεια της θητείας του, μια θέση που υποστηρίζει και τώρα, ήταν το ΚΕΠ της Μανδηλαρά να στεγαστεί σε ισόγειο χώρο των Καπναποθηκών Παπαστράτου, επί της οδού Δαγκλή, ώστε και να μη χρειάζεται να καταβάλλεται πλέον μίσθωμα, αλλά και να διατηρηθούν και τα δύο ΚΕΠ: «Σε ότι αφορά την πρόταση για ΚΕΠ στο Άγιο Κωνσταντίνο, η εξυπηρέτηση των εκεί πολιτών θα μπορούσε να γίνεται μέσω ενός και μόνο υπαλλήλου που θα εργάζονταν στην περιοχή για αυτόν τον λόγο, μέσω on-line σύνδεσης», δηλώνει ο κ. Μοσχολιός.
Για την απόφαση αυτή, υπήρξαν αντιδράσεις και από άλλες δημοτικές παρατάξεις.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΣΠΥΡΟΣ-ΑΓΡΙΝΙΟ

    ΔΗΜΑΡΧΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ ΕΔΩ ΠΕΡΑ…ΤΟΣΑ ΚΤΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ…ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΒΑΛΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.