Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Λύση για 150.000 δικαιούχους της ΑΣΠΙΣ -Πως θα πάρουν τις αποζημιώσεις

aspis-apozimiwseis-708

Δικαίωμα για την διεκδίκηση αποζημίωσης αποκτούν με ενέργειες του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας οι περίπου 150 χιλιάδες  ασφαλισμένοι της Ασπίς που δεν έχουν συμπεριληφθεί στον ήδη καταρτισμένο πίνακα του εκκαθαριστή.

Μετά από τις συναντήσεις  του Προέδρου του Ε.Ε.Α. κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου με τους θεσμικούς φορείς (επόπτη, εκκαθαριστή, ΤτΕ, και άλλους αρμοδίους) άρθηκε το υφιστάμενο αδιέξοδο για τους εκτός λίστας ασφαλισμένων της Ασπίς.  Από διερεύνηση των διαδικασιών σε βάθος διαπιστώθηκε ότι μπορεί και αυτοί να διεκδικήσουν την αποζημίωσή τους για να λάβουν μερίδιο που τους αναλογεί.

Το Ε.Ε.Α. καλεί όσους ασφαλισμένους δεν βρίσκονται σήμερα στον πίνακα να έλθουν σε επαφή με τον Σύλλογο Ζημιωθέντων Ασπίς (τηλ. 210-6928655) και να ακολουθήσουν συλλογικά όπως τους υποδειχθεί τις διαδικασίες διεκδίκησης αποζημίωσης και ένταξης στην λίστα.

Όπως δηλώνει ο κ. Χατζηθεοδοσίου: «Χαίρομαι για την επιτυχή έκβαση των προσπαθειών που καταβάλλουμε όλο αυτό το διάστημα και αναγνωρίζω την κατανόηση και την στήριξη των θεσμικών παραγόντων με τους οποίους ήλθαμε σε επαφή και συνέβαλλαν για να φθάσουμε εδώ. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που αποκαθιστά αυτούς τους χιλιάδες ανθρώπους που εκ παραδρομής μπορεί να βρέθηκαν εκτός λίστας. Ταυτόχρονα όμως στηρίζει και την υπόσταση του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης και των συντελεστών της».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.